Συγκίνηση και βραβεύσεις στην πίτα των Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας

Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας με την κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος. Η εκδήλωση έγινε στο Συνεδριακό κέντρο Ν. Ιωνίας (29/01) παρουσία πλήθους κόσμου, μικρών και μεγάλων Προσκόπων, φίλων της Ένωσης, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων του Προσκοπισμού.


Είσοδος σημαίας – Καλωσόρισμα
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Είσοδο της σημαίας (υπό τον Ύμνο των Προσκόπων) από ένα Παλαιό Πρόσκοπο συνοδευόμενο από έναν νεώτερο. Στη συνέχεια τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Θόδωρος Τσεσμελής ο οποίος και ανακοίνωσε τους εκπροσώπους των παρευρισκόμενων φορέων και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Όμηρο Ακιανίδη ο οποίος καλωσόρισε τους παρόντες και ανέπτυξε με ομιλία του τις αξίες του Προσκοπισμού και τι προσφέρει στα μέλη του και στην Κοινωνία.

Δραστηριότητες 2019
Ακολούθησε η Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Ένωσης για το προηγούμενο έτος από τον κ. Στάθη Παπαδόπουλο με φωτογραφικό υλικό και video, σε σημείο που πολλοί ζήλεψαν από την πλούσια σε χαρά και ζωντάνια δραστηριότητα, τις εκδρομές και τις ασκήσεις στη Φύση και κυρίως το έντονα φιλικό περιβάλλον μιας μεγάλης παρέας που μέσω του Προσκοπισμού παραμένει ενωμένη τόσα χρόνια σαν μια μεγάλη οικογένεια, συνεχίζοντας να βιώνουν τα μέλη της, όπως στα νιάτα τους, τις αρχές του Προσκοπισμού.

Ο καλύτερος Πρόσκοπος 2019
Στη συνέχεια έγινε η Απονομή βραβείων ΜΙΜΗ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ στον καλύτερο πρόσκοπο του 2019 που ήταν ο Μιχάλης Παπαδόπουλος του 1ου – 4ου Συστήματος Προσκόπων Ν. Ιωνίας, στον οποίο τιμητική πλακέτα έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας κ. Ακιανίδης και ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της βασιλόπιτας.

Κοπή πίτας
Κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζησαββίδης, ο δημ. σύμβουλος  κ. Αναμουρλόγου (Δημιουργία Αλληλεγγύη), ο εκπρόσωπος των Παλαιών Προσκόπων Ανατ. Αττ., κ. Παπαδόπουλος ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΚΕΠΕ κ. Μαναράκης, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας κ. Ακιανίδης.

Τιμή στον Γ. Δαμιανόγλου
Η εκδήλωση είχε έντονες στιγμές συγκίνησης κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης από τον κ. Στάθη Παπαδόπουλο του βιογραφικού και της δραστηριότητας του αδικοχαμένου Παλαιού Πρόσκοπου και εθελοντή Πυροσβέστη ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ, ο οποίος χάθηκε σε τροχαίο αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη εθελοντικής προσφοράς.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ(από τον κ. Παπαδόπουλο)

Φίλες και φίλοι της Ένωσης

Ήταν Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, και όπως κάθε Τρίτη βρεθήκαμε στη λέσχη Παλαιών Προσκόπων και μια είδηση μας συντάραξε όλους. Ο Γιάννης Δαμιανόγλου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Πώς;Τι; Αναρωτηθήκαμε. Οδηγούσε ένα όχημα πυροσβεστικό με 30 τόνους νερό ως εθελοντής στην πρόληψη πυρκαγιών στη διοργάνωση της Athens Flying Week. Σε μια στροφή δεν μπόρεσε να ελέγξει το όχημα και εκεί συνέβη δυστυχώς το μοιραίο. Έφυγε πάνω στο καθήκον. Υπήρξε στέλεχος της ομάδας των Προσκόπων της Καλογρέζας την 10ετία του 70 και ιδρυτής του Πυροσβεστικού σώματος εθελοντών Νέου Βουτζά – Προβαλίνθου.

Τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χατζησαββίδη ο γιος του Γιάννη Δαμιάνογλου, Κυριάκος ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Ένωση για την τιμή προς τον πατέρα του και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία εκπροσώπου του Εθελοντικού Πυροσβεστικού σώματος.

Ακολούθησε η αποχώρηση της σημαίας και ανανέωση της συνάντησης για την επόμενη χρονιά.

Παρουσίες
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους διακρίναμε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ και της Ένωσης Σπάρτης κ. Λουκά Χριστοδούλου, την κ. Ελένη Σακκαλόγλου από το Σώμα ελληνικού οδηγισμού Καλογρέζας, τον εκπρόσωπο του Φυσιολατρικού Ν. Ιωνίας κ. Χομπά, τον πρόεδρο των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας κ. Ουσταμπασίδη, την πρόεδρο των Καππαδοκών Ν. Ιωνίας κ. Μπρόλιου και την πρόεδρο των Σμυρναίων Ν. Ιωνίας κ. Ανθρακίδου.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ