Συνάντηση εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νέας Ιωνίας

Φιλική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μεταξύ εθελοντών του Κοινωνικού παντοπωλείου Ν. Ιωνίας την Τετάρτη 27/11 σε καφενείο της πόλης μας. Την πρωτοβουλία του καλέσματος είχε ο εθελοντής – συντονιστής μέχρι πρόσφατα του Παντοπωλείου κ. Δημήτρης Κυριόγλου. Σκοπός του να ευχαριστήσει τους ανθρώπους με τους οποίους έδωσε τον αγώνα για να μπορέσουν να στηριχτούν εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας που βρίσκονταν σε οικονομική αδυναμία, με τα βασικά είδη διατροφής. Ο κ. Κυριόγλου στον οποίο στηρίχτηκε επί τόσα χρόνια το τεράστιο έργο του Κοινωνικού παντοπωλείου, με τις όποιες αδυναμίες του, υποδέχτηκε τους φίλους-ες του εθελοντές και εθελόντριες σ’ ένα κλίμα συγκίνησης, αφού απεχώρησε από τη θέση του μετά την αλλαγή της Δημ. Αρχής, αν και παραμένει απλός εθελοντής.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν πολλοί εθελοντές, ενώ το παρόν έδωσαν και η δημ. Σύμβουλος κ. Ακιανίδου (Ενότητα για τη Ν. Ιωνία), η διευθύντρια της Κοινωνικής Προστασίας του δήμου μας κ. Παπαδοπούλου μαζί με άλλα στελέχη της Υπηρεσίας, ενώ την ΙΟΝΙΑΝΕΤ εκπροσώπησε η Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Εμμανουηλίδου.

Ο κ. Κυριόγλου καλός φίλος του τέως δημάρχου κ. Γκότση καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Κοινωνικού παντοπωλείου Ν. Ιωνίας το 2011, σε χώρο που παραχώρησε το Σωματείο Υφαντουργών. Ο κ. Κυριόγλου περιέγραψε την πορεία ανάπτυξης των υπηρεσιών στήριξης που παρείχε το Κ.Π. σε συμπολίτες μας, από 265 άτομα τότε σε 3000 περίπου σήμερα, στην αρχή με χρήματα του Δήμου και από το 2012 και με την προσφορά φορέων, επιχειρήσεων και άλλων ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκατοντάδες τόνοι φρούτων και λαχανικών, 8000 φρατζόλες το μήνα, σχολικά είδη, πολλά άλλα είδη διατροφής και διαβίωσης, τρείς ιματιοθήκες, στήριξη σε πρόσφυγες  και σεισμόπληκτους, προσφέρθηκαν σε μηνιαία βάση σε δικαιούχους του Κοινωνικού παντοπωλείου Ν.Ιωνίας, στις Εκκλησίες, στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, στα σχολεία, στους εργαζομένους του δήμου, σε τοπικούς συλλόγους κ.λπ. Και όχι μόνο αυτά, δημιουργήθηκε επίσης τμήμα ζωγραφικής και Κοπτικής-ραπτικής για τους ωφελούμενους του Κ.Π., ενώ εθελοντές του συνέβαλαν σε πολλές εκδηλώσεις του δήμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ενώ όλοι εξήραν την μεγάλη προσφορά του κ. Κυριόγλου στο τόσο σημαντικό έργο του Κοινωνικού παντοπωλείου ζητώντας του να συνεχίσει να προσφέρει ως εθελοντής τις υπηρεσίες του.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Κυριόγλου ευχαρίστησε ονομαστικά πρόσωπα και στελέχη της τ. δημ. Αρχής, νυν και τέως δημ. Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και την ΙΟΝΙΑΝΕΤ για την ενημέρωση που παρείχε για τις δραστηριότητες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου μας, ένα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στην χώρα μας αντιμετωπίζοντας στην αρχή πολλές δυσκολίες.

Ευγενία Εμμανουηλίδου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ