Συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 6/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, στους Δημάρχους του Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνάντηση που συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα Αθηνών κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, θέτοντας ως καίρια και επιβεβλημένη τη συνεργασία των Δήμων για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία «δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων στον Δήμο Νέας Ιωνίας εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας με σύγχρονο τρόπο, χωρίς να τα θάβουμε χωρίς επεξεργασία ούτε στη Φυλή, ούτε πουθενά αλλού στην Αττική. Ο Δήμος μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής και να αφήσει πίσω του οριστικά την εποχή της ταφής των σκουπιδιών υιοθετώντας ένα φιλικό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον σύστημα διαχείρισης στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Άμεσα ο Δήμος μας πρόσθεσε, θα επικαιροποιήσει το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του και θα οργανώσει τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην εφαρμογή του καφέ κάδου ξεκινώντας αρχικά από τους μεγάλους παραγωγούς. Δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει άμεσα να δράσουμε και η κοινωνία να αποκτήσει μια άλλη κουλτούρα για την ανακύκλωση και την συνειδητή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μας στη νέα περίοδο».

Στο τέλος της συνάντησης έγινε αναφορά και στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων, ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων που θα αποτελέσουν πυλώνα ενίσχυσης και στη νέα προγραμματική περίοδο μετά το 2023. Η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου «δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης και για τα σχολικά κτίρια του Δήμου. Ενέργεια και Περιβάλλον είναι τα μεγάλα στοιχήματα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και καλούμαστε να τα κερδίσουμε και τα δύο. Άλλωστε και προεκλογικά είχαμε αναδείξει τη σημασία των θεμάτων αυτών και έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον Ιωνιώτικο λαό».

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ