Σχόλιο του δημ. συμβούλου κ. Βανδώρου για το πρόσφατο δημ. συμβούλιο

Ο φαρμακοποιός Σπύρος Βανδώρος - Νέα Ιωνία

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο χρειάστηκε δύο συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί και για το οποίο, η δημοτική αρχή, ή μάλλον η Δήμαρχος σε ανακοίνωση της, πανηγύριζε οτι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χάριν στις καινοτόμες τεχνολογίες που υιοθέτησε η ίδια, σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις…. (πόσο πρωτότυπο και καινοτόμο)…!!! Όλη η Ελλάδα τις χρησιμοποιεί αναγκαστικά και βάσει ΠΝΠ- εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η καινοτόμος και πρωτοπόρος σε θέματα τεχνολογιών Δήμαρχος μας, είχε στείλει πρόσκληση για δια περιφοράς ΔΣ και παρενέβη σύσσωμη η αντιπολίτευση για να γίνει ΔΣ με τηλεδιάσκεψη…, η δημοτική αρχή εφερε δυο σημαντικά θέματα.

·         Την αναπροσαρμογή των αμοιβών ,των προέδρων και αντιπροέδρων των ΝΠΔΔ του δήμου (που όμως στο αμέσως επόμενο ΔΣ, της 27/4/20,η ιδια φέρνει θέμα κατάργησης του ΟΠΑΝ !!!!)     και

·         Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληγεισών επιχειρήσεων του δήμου μας, από τον κορονοιό.

Όσον αφορά στο πρώτο σημαντικότατο θέμα, κατά την άποψη μου, η δημοτική αρχή ήρθε με την πρόθεση, να επιτύχει αύξηση των αμοιβών, που όμως, μετα από την αρνητική αντίδραση και μόνο στην εισήγηση του θέματος, του συνόλου του ΔΣ, την ξέχασε…

Αυτο που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός, οτι δεν υπήρχε λόγος να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τέτοιο θέμα, αφού δεν ήταν απαραίτητο, για να πληρωθούν οι πρόεδροι κι οι αντιπρόεδροι των ΝΠΔΔ, όπως ισχυρίστηκε η Δήμαρχος, αφού όπως αποδείχθηκε έχουν ήδη πληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο.

Στην τοποθέτηση μου, σχετικά με το θέμα των αμοιβών, αφού τόνισα, οτι σαφώς πρέπει να αμείβονται οι εκλεγμένοι, συμπολίτες μας ,για τις υπηρεσίες που παρέχουν, παρατήρησα, όμως ότι είναι άκαιρη η συζήτηση του θέματος την συγκεκριμένη στιγμή.

Φυσικά εκείνη τη στιγμή, δεν γνώριζα τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, να καταργήσει τον ΟΠΑΝ, οπότε και θα μπορούσα να εξηγήσω ίσως την διαδικασία που επέλεξε η δημοτική αρχή.

Αμέσως μετα, έκανα και την δική μου πρόταση.

Επειδή, τα νομικά πρόσωπα δεν λειτουργούν, για δυο μήνες, αντίστοιχα, να μην δοθούν οι αμοιβές στους αιρετούς και παράλληλα τόνισα, οτι μέρος των αποζημιώσεων τους, οι δήμαρχοι όμορων δήμων (Κηφισιά, Μαρούσι, Ηράκλειο), παραχωρήσαν υπέρ των κοινωνικών δομών του δήμου τους.

Έτσι προέτρεψα και πρότεινα να κάνει και η δική μας Δήμαρχος.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι κραυγάζοντας και χαρακτηρίζοντας  λαϊκιστές τους δημάρχους αυτούς δεν επέτρεψαν να συζητηθεί η πρόταση μου, μιας που το σύνολο του ΔΣ δεν έδειξε να έχει τέτοια διάθεση.

Τον παραπάνω χαρακτηρισμό, «λαϊκισμός…» έδωσαν οι ίδιοι οι οποίοι, απο τις ιδιαίτερες θέσεις, που κατέχουν στην πόλη μας, δεν παραλείπουν να φωτογραφίζονται και να επικαλούνται την αλληλεγγύη, πολλές φορές την ημέρα!!! Αλγεινή εντύπωση, αλλά και μεγάλη απογοήτευση, μου προκάλεσε η τοποθέτηση του αμίσθου αντιδημάρχου (υπουργού των οικονομικών), που ξεχώρισε τους μικροεπαγγελματίες σε προνομιούχους και μη, ακολουθώντας τις επιταγές της κυβέρνησης, αλλά και αποδεικνύοντας οτι είναι βαθιά νυχτωμένος….Η αντίδραση του αυτή θεωρώ, οτι είναι  άστοχη και αποδεικνύει οτι δεν είναι σωστά ενημερωμένος, για την κατάσταση στο δήμο μας, αλλά και γενικότερα γι’ αυτό που ζούμε στην πατρίδα μας  και σε όλο τον πλανήτη.

Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληγεισών επιχειρήσεων του δήμου μας, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19, ενώ η Δήμαρχος  έφερε εισήγηση με την οποία  παρέχει στις επιχειρήσεις, το ελάχιστο, σύμφωνα και με την σχετική ΠΝΠ της κυβέρνησης, τελικά πιέστηκε («σύρθηκε»), ώστε να συστήσει επιτροπή, που θα μελετήσει όλα τα οικονομικά περιθώρια του δήμου και να βοηθήσει έτσι με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο τις επιχειρήσεις της πόλης μας.

Μένει βέβαια να δούμε, πόσο γρήγορα θα συσταθεί και θα λειτουργήσει η επιτροπή αυτή, αν και σύμφωνα με ισχυρισμούς της Δημάρχου, θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει αποτίμηση της ζημίας  και του ποσού που μπορεί να διατεθεί, (!!!!!!!).

Σπύρος Βανδώρος

Φαρμακοποιός

Δημοτικός Σύμβουλος “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ