Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Α.Ο. Νέας Ιωνίας με βραβεύσεις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα των αθλητών της Αντρικής Ομάδας και των Τμημάτων Υποδομών έκοψε το βράδυ της Τετάρτης (29/1) ο Α.Ο. Νέας Ιωνίας, σε μία εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας».

Ευλογία πίτας
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο να ευλογεί την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ιωνιώτικου αθλητικού συλλόγου, να κόβει το πρώτο κομμάτι της, να εύχεται ο ίδιος και να μεταφέρει και τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ.

Ο κ. Πανταγιάς
Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα βίντεο με αποσπάσματα από αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου και αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Γραμματέας του Α.Ο. Ν. Ιωνίας κ. Δημήτρης Πανταγιάς, προβαίνοντας σε μία ενδιαφέρουσα αναφορά στη διαχρονική ιστορική διαδρομή του συλλόγου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ας μου επιτραπεί στην αρχή του χαιρετισμού να περιγράψω αδρά την πορεία του Ομίλου, γιατί έχω την πεποίθηση ότι αυτή η αναφορά θα βοηθήσει τις παριστάμενες αρχές και θεσμούς να αναλογισθούν τις ευθύνες τους έναντι αυτής της ομάδας και να κατανοήσουν το εύρος της εκπροσώπησής της στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό της πόλης μας.

Ιστορικό ομίλου
Ο Α. Ο. Ν. Ιωνίας έλκει την «καταγωγή» του από το έτος 1926, όταν ιδρύθηκε ο Όμιλος Φιλάθλων Ιωνίας (Ο.Φ.Ι.), που λειτούργησε ως πρόπλασμα για τη δημιουργία του Ομίλου μετά από μία πορεία εβδομήντα έξι (76) χρόνων συγχωνεύσεων, διασπάσεων και διαφοροποιήσεων.

Στα χρόνια αυτά ιδρύονται ο Π.Α.Ο. Καλογρέζας (1949) και ο Α. Ο. Νεάπολης (1956).
Το 1985, με την παρότρυνση του τότε Δημάρχου, του αείμνηστου Γιάννη Δομνάκη, συγχωνεύονται τα τρία σωματεία με το καταστατικό της Καλογρέζας και με αρχική ονομασία Π.Α.Ο. Καλογρέζας, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας (1985-86, 1986-87).Την περίοδο 1986-87, ο Α.Ο. Νεάπολης συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Αθήνας, με τις άλλες δύο ομάδες, σε συγχώνευση, να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας, με την ονομασία από το 1987-88 Π.Σ. Ιωνικός Ν. Ιωνίας.

Την περίοδο 2002-03, γίνεται οριστικά η συγχώνευση του Π.Σ. Ιωνικού με τον Α.Ο. Νεάπολης σε Α.Ο. Ν. Ιωνίας και τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας. Στη συνέχεια, από το 2003-04 και για δέκα (10) συνεχείς αθλητικές περιόδους, συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και τα 2013-14, 2014-15 στη Γ΄ Εθνική, από όπου και υποβιβάζεται. Μετά από τον υποβιβασμό, η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας, ενώ έχει μεσολαβήσει και μία περίοδος (2016-17) στο πρωτάθλημα της Β΄ Αθήνας.».

Επίσης, ο κ. Πανταγιάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Μετά από εβδομήντα έξι (76) χρόνια ιστορίας, η ομάδα, ως Α.Ο. Ν. Ιωνίας, συνεχίζει πλέον να δηλώνει την παρουσία της στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Λεκανοπεδίου. Με 76 χρόνια ιστορίας είναι, συνεπώς, βαριά η κληρονομιά μας, βαριά η φανέλα που τιμά τους αθλητές, οι οποίοι τη φορούν, βαριές και οι ευθύνες της διοίκησης, η οποία διαχειρίζεται την τύχη της. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτά τα 76 χρόνια της ιστορίας του Α.Ο. Ν. Ιωνίας ο κάθε Ιωνιώτης έζησε απίστευτες στιγμές, λαμπρές σελίδες επιτυχιών αλλά και μελανές σελίδες αποτυχιών. Γνώρισε αθλητές που στην αθλητική τους πορεία κόσμησαν τα σαλόνια της Α΄& Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Στα χρόνια αυτά, εμείς οι νεότεροι κληρονομήσαμε ένα βαρύ ιστορικό φορτίο ευθυνών. Και πρέπει να κρατήσουμε, ως οδηγό μας, τις αρχές του αθλητισμού, τις συμμετοχικές διαδικασίες, την ομόνοια, τη συνεργασία, την άμιλλα, την κοινή προσπάθεια και να προωθήσουμε αυτές τις αξίες, όχι στα λόγια αλλά με έργα.».

Στη συνέχεια, ο κ. Πανταγιάς παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου κατά την προηγούμενη χρονιά και ολοκλήρωσε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Με συστηματική δουλειά και ανιδιοτέλεια ευελπιστούμε με πράξεις να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τον αποδώσουμε ποιοτικότερο αθλητικό έργο και υποδομές στους αθλητές μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, αλλά και να αναπτύξουμε, βήμα-βήμα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, αξιολογότερες αγωνιστικά ομάδες, με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της ομαδικής και συλλογικής μας προσπάθειας.Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την πολύτιμη οικονομική βοήθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.Ευχαριστούμε πολύ τους φιλάθλους μας για την παρουσία τους στο γήπεδο. Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας.Ευχαριστούμε το προπονητικό «team», τόσο της Ανδρικής ομάδας όσο και των
Υποδομών, το προσωπικό (τεχνικό, διοικητικό), τους αθλητές μας και, κυρίως, τους γονείς τους, που καθημερινά συμβάλλουν στο αθλητικό έργο του Συλλόγου μας.Εύχομαι στον καθένα από εσάς: Καλή χρονιά, με υγεία. Καλή πρόοδο στους αθλητές μας.».

Αφιέρωμα
Ακολούθησε ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Σπυράτο Τρικούπη (1932-2019), ποδοσφαιριστή και ιδρυτή του Π.Α.Ο. Καλογρέζας μαζί με τον, επίσης, αείμνηστο Βαγγέλη Πανάκη. Βιογραφικά στοιχεία του πρόσφατα εκλιπόντος ανέγνωσε ο Έφορος των Ακαδημιών του συλλόγου κ. Χρήστος Γρίβας και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη του Σπυράτου Τρικούπη.

Βραβεύσεις
Κατόπιν, βραβεύτηκε ο κ. Γιώργος Χούλης για την πολυετή προσφορά του στον Α.Ο. Νέας Ιωνίας, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ.Α. κ. Άγγελο Νικόπουλο.

Επίσης, βραβεύτηκαν: ο αθλητής του συλλόγου Κωνσταντίνος Παπουτσής για την εισαγωγή του στο ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας, παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Σωτήριο Σκευοφύλακα· ο αθλητής του συλλόγου Θεόδωρος Πολυμέρου για την εισαγωγή του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θήβας, στο Τμήμα Γεωργικών Επιχειρήσεων & Συστημάτων Εφοδιασμού (το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του αθλητή από τα χέρια του Προέδρου των Βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ν. Ιωνίας κ. Γιώργου Ουσταμπασίδη), ενώ βραβεύτηκε και ο πιο μικρός φίλαθλος της ομάδας: Στέλιος Κεραμιώτης, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκρισή του από τον επικεφαλής των Refugees κ. Σωτήρη Αυλωνίτη.

Κοπή πίτας
Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συνέχιση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα, τα επόμενα κομμάτια της πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν για την καινούργια χρονιά, κατά σειρά: ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Σωτήριος Σκευοφύλακας, ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης και χορηγός του συλλόγου κ. Γεώργιος Τσιακαλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Α. κ. Άγγελος Νικόπουλος, ο Πρόεδρος των Βετεράνων ποδοσφαιριστών της Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Ουσταμπασίδης, ο Αντιπρόεδρος της Α.Ε. Ελευθερούπολης κ. Γιώργος Καρυπίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας κ. Χάρης Λάμπρου, ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο. Αλσούπολης κ. Σωτήρης Κατσός, ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. «Ανατολή» Νέας Ιωνίας κ. Ευάγγελος Βασιλείου, ο Γενικός Αρχηγός του Α.Σ. «Ίκαρος» Ν. Ιωνίας κ. Μανώλης Τζατζιμάκης. Ο πρώην Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας κ. Μανώλης Στρατής, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Α.Ο. Ν. Ιωνίας κ. Γιώργος Καρατζάς, ο τεχνικός διευθυντής και προπονητής της Κ16 του Α.Ο. Ν. Ιωνίας κ. Πετσαβός και εκ μέρους των γονιών των αθλητών του συλλόγου ο κ. Νικήτογλου.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ