Τραμπουκισμό σε βάρος του καταγγέλλει ο κ. Μανούρης

Με αφορμή το θλιβερό επεισόδιο τραμπουκισμού εναντίον του όπως καταγγέλλει ο κ. Μανούρης, που συνέβη τη Δευτέρα (27/1) κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Περισσού, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» δήλωσε στην εφημερίδα μας πως:

Δήλωση επικεφαλής δημ. παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

«Σήμερα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Περισσού, δυστυχώς, έγινε το ανεπανάληπτο. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο στην πόλη μας. Κάποιοι φασίστες στέρησαν τη δυνατότητα από την αντιπολίτευση (τη φορά αυτή στο πρόσωπο το δικό μου, θα μπορούσε να είναι στον οποιονδήποτε συνάδελφο) να κόψει ένα κομμάτι πίτας και να πει τις ευχές του, όπως γίνεται συνήθως. Έτσι, όρμησαν στο μικρόφωνο και τραμπούκισαν εναντίον μου. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως τουλάχιστον ένας από αυτούς είναι μέλος της παράταξης της κ. Θωμαΐδου, με συγκεκριμένο προφίλ. Και το ακόμη πιο θλιβερό είναι πως η κυρία Δήμαρχος δεν βγήκε ως όφειλε να καταδικάσει αυτούς τους τραμπουκισμούς.  Θα αναφερθώ διεξοδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι και το μόνο όργανο που μπορεί να συζητήσει δημοκρατικά πάνω σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

Έτσι, λοιπόν, απλώς πρόλαβα και είπα δυο λόγια στον κόσμο και είπα και σε εκείνους δυο λόγια: «Ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αφαιρούν από δημοκρατικά εκλεγμένους πολίτες αυτής της πόλης το δικαίωμα να δώσουν τις ευχές τους σε μία τέτοια ημέρα.».

Επίσης, από το μικρόφωνο, το οποίο δεν κατάφεραν να μου αποσπάσουν (προς τιμήν της η προϊσταμένη του Κ.Α.Π.Η. κράτησε άψογη στάση) οι φασίστες τραμπούκοι, ανέφεραν πως: «Λυπάμαι που το όργανο αυτό, που μαθαίνω ότι αυτοαποκαλείται: Διοικητικό Συμβούλιο, πήρε απόφαση να μιλήσει μόνον η «αγαπημένη» τους Δήμαρχος, όπως την προσφώνησαν. Θα σεβαστώ, λοιπόν, την απόφαση και δεν θα κόψω ένα κομμάτι όπως γίνεται δεκαετίες τώρα λέγοντας ευχές. Θα πρέπει, όμως, αυτοί οι κύριοι να μάθουν ότι στις Δημοκρατίες οι εκλεγμένοι από τον λαό έχουν βήμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο φαντάζομαι και εύχομαι ακόμα να επιτρέπεται να επικοινωνεί με τους συμπολίτες μας των Κ.Α.Π.Η. χωρίς την άδεια κάποιων τραμπούκων.».

Είναι παρήγορο πως ο κόσμος χειροκρότησε στη συντριπτική του πλειοψηφία και αυτοί οι αναίσχυντοι επιτέθηκαν και πάλι φραστικά, και, μάλιστα, ο ένας επιτέθηκε με σπρωξίματα. Έτσι, αποχώρησα και πραγματικά λυπάμαι πολύ, καθώς δεν αξίζει στην πόλη μας αυτή η εικόνα. Η κυρία Δήμαρχος αρέσκεται να παρουσιάζει κλαψουρίζοντας τον εαυτό της ως θύμα, αλλά δεν θα κοροϊδεύει για καιρό. Ευχαριστώ τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Περισσού για τη στάση τους και ζητώ εγώ εκ μέρους του Δημοτικού Συμβούλιου συγγνώμη, που έγιναν θεατές μιας άσχημης εικόνας. Τις ευχές μου για υγεία και προκοπή στις οικογένειες τους.».

Παναγιώτα Σούγια

*Σημείωση ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Ευνόητο είναι ότι κάθε  απάντηση για το παραπάνω θέμα που θα μας αποσταλεί θα δημοσιευθεί. Για χαρακτηρισμούς προσώπων που αναφέρονται στην επιστολή αρμόδιος είναι ο επικεφαλής της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ