«Χορευτικό ταξίδι στην παράδοση» με το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Και το χορευτικό ταξίδι του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας συνεχίζεται…

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Χορευτικό ταξίδι στην παράδοση».

Στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, διέμειναν 52 παιδιά και από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας, προκειμένου να συμμετέχουν σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Άγιος Ανδρέας Πραστού. Ενάντια στις καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να παρουσιάσει το πρόγραμμά της στην πλατεία, αλλά στον εσωτερικό χώρο του Γυμνασίου, οι μαθητές μας που αφιέρωσαν τον ελεύθερό τους χρόνο για να τελειοποιήσουν τις χορευτικές τους ικανότητες με τη βοήθεια και καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους, κυρίας Κοκκινίδη Μαρίας,  καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, αποδεικνύοντας πως οι προσπάθειες και η προετοιμασία πάντα επιβραβεύονται! Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και έτσι τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλους μαθητές, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντές τους.

Για το πρόγραμμα είχαν επιλεγεί χοροί από διάφορες περιοχές του ελλαδικού χώρου όπως Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και Κρήτη, τιμώντας  με αυτό τον τρόπο κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Παράλληλα, οι μαθητές επισκέφτηκαν μέρη όπως οι Μυκήνες, όπου ξεναγήθηκαν στο πλουσιότερο ανάκτορο της ύστερης εποχής του Χαλκού, στο παλάτι του Αγαμέμνονα, στα Κυκλώπεια Τείχη της Ακρόπολης, την Πύλη των Λεόντων και το θησαυρό του Ατρέα. Στο Ναύπλιο περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια, τα ξύλινα λουλουδιασμένα μπαλκόνια, τα τουρκικά σιντριβάνια, τα παραδοσιακά τζαμιά, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων και τον Άγιο Σπυρίδωνα, εκκλησία στην είσοδο της οποίας δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας. Επισκέφθηκαν επίσης το λαογραφικό Μουσείο του ΕΠΑΛ Άστρους που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, με στόχο να αναδειχθεί η πλούσια τοπική και ιστορική παράδοση. Στον προαύλιο χώρο του σχολείου έχει δημιουργηθεί το πρώτο θεματικό ελληνικό πάρκο ελιάς.  Υπεραιωνόβιες ελιές, μνημεία της φύσης από τα χρόνια του περιηγητή Παυσανία, καθώς και παλιά αντικείμενα καλλιέργειας της ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου συνθέτουν αυτό το πάρκο. Τέλος θαύμασαν τα γλυπτά και τον περίτεχνο διάκοσμο της Μονής Λουκούς που προέρχεται από αρχαίο ιερό.

Αξίζει να σημειωθεί πως με κάθε ευκαιρία τα παιδιά μας πιάνονταν σε κύκλο στήνοντας χορό σε πλατείες και δρόμους, κάνοντας τους περαστικούς να θαυμάζουν το πάθος και την αγάπη τους για την παράδοση!

Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στο 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας που κατάφερε να μας «ταξιδέψει» μέσα από μουσικές και βηματισμούς σε όλη την Ελλάδα.

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ