Γ. Χοτζόγλου, Κ. Κουλούρης: μιλούν για την προσαγωγή τους οι δύο Ιωνιώτες συνδικαλιστές

Το πρωί της Τετάρτης(16/12) τρεις συνδικαλιστές, από τους οποίους οι δυο συμπολίτες μας προέβησαν σε μια συμβολική διαμαρτυρία στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου σηκώνοντας απλά ένα πανό με μια κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω του διαρκούς lockdown.

Οι τρεις συνδικαλιστές τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας με το πανό τους ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων, θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να πιέσουν την Κυβέρνηση να λάβει περισσότερα μέτρα στήριξης του κλάδου τους.

Η συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία με έναν απαράδεκτο τρόπο, μιας και προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων. Όπως είναι φυσικό η ενέργεια αυτή πήρε μεγάλη δημοσιότητα και πλήθος φορέων καταδίκασε τις προσαγωγές.

Οι τρεις συνδικαλιστές ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού- Τουρισμού κ. Γιώργος Χότζογλου(Ιωνιώτης), μαζί με τον γενικό γραμματέα κ.Παναγιώτη Κούκο και τον γενικό γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, καθώς και πρόεδρο του δημ.συμβουλίου Ν.Ιωνίας, κ. Κώστα Κουλούρη.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr επικοινώνησε με τους δυο Ιωνιώτες συνδικαλιστές οι οποίοι δήλωσαν στην εφημερίδα μας.

Γιώργος Χότζογλου: πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ανοίγοντας  ένα πανό που έγραφε «ΠΕΙΝΑΜΕ», θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Η βίαιη προσαγωγής μας στο Α.Τ. Συντάγματος μάς γυρνά χρόνια πίσω και θυμίζει σκοτεινές εποχές. Σε ότι με αφορά δηλώνω πως τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν αντίθετα μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε την γνήσια εκπροσώπηση των εργαζομένων!

Ο κ.Κώστας Κουλούρης

Κώστας Κουλούρης: με μία συμβολική κίνηση θέλαμε να δείξουμε την κατάσταση στην οποία  έχουν περιέλθει χιλιάδες εργαζόμενοι και να ζητήσουμε τη στήριξή τους από την Κυβέρνηση. Η κυβέρνηση από τη μεριά της, αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων διολισθαίνει σε επικίνδυνο αντεργατικό κατήφορο προχωρώντας σε συλλήψεις των εκπροσώπων τους. Χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό -Τουρισμό και σε άλλους κλάδους αναμένεται να περάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς κανένα επίδομα και χωρίς καμία στήριξη από την Κυβέρνηση. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους είναι υποχρέωση όλων μας και δεν φιμώνεται. Η φωνή των εργαζομένων δεν μπαίνει σε καραντίνα. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία, όμως φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές, καθώς το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι άδειο για χιλιάδες ανέργους και εποχιακά εργαζόμενους.

Άποψη

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr με τη σειρά της διαμαρτύρεται για την προσαγωγή των τριών συνδικαλιστών. Θεωρούμε ότι με τέτοιες συμβολικές κινήσεις δεν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και αλλοίμονο αν απαγορευτούν τέτοιες ενέργειες διαμαρτυρίας που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη και πιέζουν την Κυβέρνηση για θέματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και επιχειρήσεων.  Όταν πεινάς, όπως έγραφε το πανό τους, δεν υπάρχει υγεία, όταν πεινάς το άγχος και η ανέχεια οδηγούν στην ασθένεια. Η πανδημία δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε ακρότητες. Ας το λάβει υπόψη της η Κυβέρνηση και ας στηρίξει με περισσότερα μέτρα τους πληττόμενους κλάδους της Οικονομίας, γιατί πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο και η ανεργία θα φουντώσει. Τα Επιμελητήρια έχουν κάνει προτάσεις συνετές και εφαρμόσιμες.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here