Επεισοδιακή η 23η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (videos)

Κατά την έναρξη της 23ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου, στη διαδικασία ενημέρωσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Σώμα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης αναφέρθηκε σε αναρτήσεις και σχόλια δημοτικών συμβούλων της “Δημιουργία Αλληλεγγύη” στο facebook, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Οφείλω θεσμικά, και θέλω να το κάνω πριν μπούμε στην ημερήσια διάταξη, νομίζω ότι «παραβιάζω» ανοιχτή θύρα κ. Μανούρη, και το πιστεύω, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν συμφωνείτε με χαρακτηρισμούς περί ολοκληρωτισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, αν συμφωνείτε ότι το Δ.Σ. ή οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι βουτηγμένοι μέσα στη λάσπη;», προσθέτοντας πως: «Ποτέ δεν μπαίνω στο τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του, γιατί έχουμε δημοκρατία. Όταν, όμως, αυτά ακούγονται και από δημοτικούς συμβούλους και γράφονται από δημοτικούς συμβούλους για ολοκληρωτικά καθεστώτα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσετε αν εσείς συμφωνείτε  με αυτό.».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Κουλούρη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Κοιτάξτε κ. Πρόεδρε, μου κάνετε μία ερώτηση τώρα, που πραγματικά δεν είναι η καλύτερη, το αν έχω εγώ την άποψη ότι το Συμβούλιο είναι ολοκληρωτικό ή ολοκληρωτισμός. Δεν ξέρω τι ακριβώς διαβάζετε. Προφανώς δεν διαβάζετε κάτι, το οποίο έχω γράψει εγώ. Όταν χρησιμοποιώ, λοιπόν, συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, τους χρησιμοποιώ και λένε συγκεκριμένα πράγματα για συγκεκριμένους ανθρώπους, σε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Έχω δώσει συνεντεύξεις και έχω εκφράσει τον λόγο μου. Αν δεν με αφορά και δεν το έχω υπογράψει εγώ, θεωρώ ότι κάνετε μεγάλο σφάλμα να μου το λέτε. Πέστε μου αν το έχω γράψει.».

Ακολούθησαν μεγάλης διάρκειας έντονοι διάλογοι και αντιπαραθέσεις στην αίθουσα, όπου ανταλλάχθηκαν βαρύτατες εκφράσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων, αλλά και ο κ. Μανούρης έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις προς δικούς του δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην αντιπαράθεση.

Για όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα οι αναγνώστες μας μπορούν να πληροφορηθούν παρακολουθώντας τα συνημμένα στο ρεπορτάζ σχετικά βίντεο.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ