Τι συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας κατά την 22η (συνεχιζόμενη), καθώς και την 23η Συνεδρίαση

Η 22η συνεχιζόμενη Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας, που είχε διακοπεί στις 21 Οκτωβρίου, καθώς και η 23η Τακτική Συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (29/10), στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Οι δημοσιογραφικές θέσεις
Ξεκινώντας τη διακοπείσα 22η, συνεχιζόμενη πλέον, συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Επειδή πρέπει να λυθεί το θέμα και επειδή έχει ανοίξει το θέμα των δημοσιογράφων, γιατί καταλαβαίνετε ότι μέχρι να τελειώσει η συνεδρίαση θα περάσει αρκετή ώρα και δεν μπορούν να παραμένουν έτσι (όρθιοι). Και επειδή έχει μπει και το θέμα και από παρατάξεις, και ιδιαίτερα μπήκε και από τον επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», αλλά έχω ακούσει και από άλλους συναδέλφους το θέμα των δημοσιογράφων, θα παρακαλούσα το Σώμα, εάν συναινεί, και είναι και πρότασή μου παράλληλα, και να το λήξουμε γρήγορα, να δοθούν τα κενά καθίσματα που υπάρχουν λόγω της θέσης της δικής μου, του Αντιπροέδρου και της Γραμματέα. Άρα, λοιπόν, θα παρακαλούσα τους συναδέλφους, και αυτή είναι και η πρότασή μου, να κάνουνε όλοι ένα «κλικ», όπως κοιτάω εγώ προς τα πέρα, ώστε να μένουν τρεις κενές θέσεις για τους δημοσιογράφους, αυτό που ζήταγαν, εάν συναινεί και εάν συμφωνεί το Σώμα.».

Κατόπιν ομόφωνης συναίνεσης των παριστάμενων επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, ο κ. Κουλούρης ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως: «Συναινεί το Σώμα, οπότε οι τρεις αυτές θέσεις εκεί είναι για τους δημοσιογράφους.». 

Ψηφίσματα
Αμέσως μετά, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ψηφίσματα από την 22η συνεδρίαση, με πρώτο το ψήφισμα για την καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου του Κ.Ε.Θ.Ε.Α., που πρότειναν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, καθώς και αντίστοιχο ψήφισμα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», το οποίο ανέγνωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Κατόπιν, εγκρίθηκε το ψήφισμα της κ. Δημάρχου, λαμβάνοντας 26 ψήφους υπέρ, επί 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων, ενώ υπήρξαν και 5 λευκές ψήφοι (Κατιμερτζόγλου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης, Ματθαίου, Βάσιλα).

Ακολούθησε η συζήτηση για το ψήφισμα σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία, που πρότεινε η κ. Δήμαρχος, καθώς και τα ψηφίσματα για το ίδιο θέμα, που πρότειναν ξεχωριστά οι παρατάξεις: «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τελικά, με 29 ψήφους υπέρ, επί 35 παρόντων δημοτικών συμβούλων, εγκρίθηκε το ψήφισμα έκφρασης αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας που πρότεινε η παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», ενώ υπήρξαν και 6 λευκές ψήφοι (Κατιμερτζόγλου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης, Ματθαίου, Αποστολόπουλος, Βάσιλα).

22η Συνεδρίαση (υπόλοιπα θέματα)
Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 22ης Συνεδρίασης, και πιο συγκεκριμένα τα θέματα 6-24 και 26-28, από τα οποία ξεχώρισαν:

Το θέμα που εισήγαγε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με τίτλο: «Παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος», ζητώντας μεταξύ άλλων από την Τεχνική Υπηρεσία να φέρει άμεσα ένα σχέδιο οριοθέτησης και να αποφασίσει το Δ.Σ. τη σύσταση ενιαίου κανονισμού για τη λειτουργία των υγειονομικών καταστημάτων.

Μετά από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με το θέμα, η κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε πως: «Θα προχωρήσουν οι προτεινόμενες ενέργειες μέσα από μια διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα πρέπει να σχηματιστεί.», ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχει ένα Δ.Σ. που βάζει κανόνες στην πόλη. Επιτέλους πρέπει να γίνει και θα γίνει. Ως το τέλος της χρονιάς πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το κείμενο και να μπορούμε από τη νέα χρονιά να το εφαρμόζουμε.».

Αμέσως μετά, συζητήθηκε το θέμα που έφερε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με την: «Πληρωμή των σχολικών καθαριστριών», ζητώντας να μην υφίστανται μελλοντικά καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλομένων προς αυτές από τις Σχολικές Επιτροπές.

Στη συνέχεια, με 36 ψήφους υπέρ και 1 κατά (Τσομπάνογλου) εγκρίθηκε ο «2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών-Τακτοποιητικού του έργου: «Εργασίες σε παιδικές χαρές για την εναρμόνισή τους με τις διατάξεις Υ.Α. 27.934/2014», ενώ υπήρξαν και δύο λευκές ψήφοι (Χριστοδούλου, Μπράτιμος).

Επίσης, με 18 ψήφους υπέρ και 1 κατά (Τσομπάνογλου) υπερψηφίστηκε η «Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση των Κ.Χ. Γ559 και Κ.Χ. Γ572 (πλατείες της περιοχής Ανθρακωρυχείων)», ενώ υπήρξαν και 17 λευκές ψήφοι, κι ακόμη ομόφωνα, επί 38 παρόντων δημοτικών συμβούλων, εγκρίθηκε ο ορισμός του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνη Καρβουνιάρη και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Φώτη Τσομπάνογλου ως εκπροσώπων στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας» κατά την περίοδο 2019-2020.

Ακολούθως, συζητήθηκε το θέμα: «Τοποθέτηση εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Αναλυτικότερα, Πρόεδρος της 7μελούς αυτής επιτροπής ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Βλασσάς, και ακόμη προτάθηκαν ως μέλη από την κ. Δέσποινα Θωμαΐδου οι κ.κ. Γιώργος Σαββόπουλος και Σοφία Διαθεσοπούλου, από τον κ. Παναγιώτη Μανούρη προτάθηκαν οι κ.κ. Κυριάκος Κερεμετζής και Σταματία Σκουρτέλη, από τον κ. Ηρακλή Γκότση προτάθηκε η δημοτική σύμβουλος κ. Όλγα Ακιανίδου και από τον κ. Νικόλαο Κουκουλάρη προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ο ορισμός των οποίων εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν και 5 λευκές ψήφοι (Κατιμερτζόγλου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης, Ματθαίου, Μποτζιολή).

23η Συνεδρίαση
Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα, ξεκίνησε η διεξαγωγή της 23ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ., η οποία ξεκίνησε με τον κ. Κουλούρη να αναφέρεται σε σχόλια δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης στο Facebook που όπως ανέφερε θίγουν τον ίδιο ως πρόεδρο, καθώς και το Δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε πολλά μέλη του Σώματος, όπως μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε τα επίμαχα βίντεο σε σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΙΟΝΙΑΝΕΤ (δείτε εδώ).

Μετά από αρκετή ώρα ηρέμησε η κατάσταση και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την «Εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στις Γενικές Συνελεύσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.)».

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τη διεξαγωγή της σχετικής μυστικής ψηφοφορίας, όπου συμμετείχαν 33 δημοτικοί σύμβουλοι (αποχώρησαν από τη διαδικασία οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» από τους 38 παρόντες), βρέθηκαν 33 έγκυρα ψηφοδέλτια, από την καταμέτρηση των οποίων πρόεκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  1. «Δημιουργία αλληλεγγύη»: 16 ψήφοι – 2 εκπρόσωποι
  2. «Δύναμη προοπτικής» : 10 ψήφοι. – 1 εκπρόσωπος
  3. «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» : 7 ψήφοι. – 1 εκπρόσωπος

Ακολούθως, μετά από τη σχετική καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης προέκυψαν τα ακόλουθα τελικά αποτελέσματα:

Δημιουργία Αλληλεγγύη

  1. Παναγιώτης Μανούρης 15 – Εκπρόσωπος
  2. Αναμουρλόγλου Χρήστος 10 – Εκπρόσωπος κατόπιν κλήρωσης λόγω ισοψηφίας
  3. Λαζαρίδης Ιωάννης 10 – 1ο Αναπληρωματικό μέλος κατόπιν κλήρωσης
  4. Στέφας Γεώργιος 6 – 2ο Αναπληρωματικό μέλος κατόπιν κλήρωσης
  5. Λάμπρου Χαράλαμπος 6 – 3ο Αναπληρωματικό μέλος κατόπιν κλήρωσης

Δύναμη προοπτικής

  1. Χατζησαββίδης Αριστείδης 9 – Εκπρόσωπος κατόπιν κλήρωσης λόγω ισοψηφίας
  2. Κουλούρης Κωνσταντίνος 9 – Αναπληρωματικό μέλος κατόπιν κλήρωσης

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία

  1. Ηρακλής Γκότσης 7 – Εκπρόσωπος
  2. Αθυμαρίτου Φιλίππα 2 – 1ο Αναπληρωματικό μέλος κατόπιν κλήρωσης
  3. Κανλής Χρήστος 2 – 2ο Αναπληρωματικό μέλος κατόπιν κλήρωσης
  4. Χατζηκων/νου Σάββας 2 – 3ο Αναπληρωματικό μέλος κατόπιν κλήρωσης
  5. Κατημερτζή Όλγα 0 –

Συνεπώς, οι εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Ιωνίας στις Γενικές Συνελεύσεις της Π.Ε.Δ.Α. είναι πλέον οι κ.κ.: Δέσποινα Θωμαΐδου ως Δήμαρχος, Αριστειδης Χατζησαββίδης, Παναγιώτης Μανούρης, Χρήστος Αναμουρλόγλου και Ηρακλής Γκότσης.

Κατόπιν, επί 18 παρόντων δημοτικών συμβούλων, καθώς αποχώρησαν και οι σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», με ομόφωνη απόφαση ορίστηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας µε την επωνυμία: «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας», µε τον διακριτικό τίτλο: «Ίριδα», ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Βλασσάς, με αναπληρώτριά του τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Όλγα Ακιανίδου.

Τέλος, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την έγκριση της «Τριμηνιαίας Έκθεσης Αποτελεσμάτων Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών Γ΄ Τριμήνου, έτους 2019.», με 16 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν και 2 λευκές ψήφοι (Αποστολόπουλος, Μπράτιµος), επί 18 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Παναγιώτα Σούγια

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ