Περιοδεία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη στην Αγορά της Νέας Ιωνίας… με εκπλήξεις

Ο κ. Π. Σκουρλέτης συνοδευόμενος από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας, έξω από τα γραφεία της IONIANET.gr

Τη Νέα Ιωνία επισκέφθηκε (11/05) ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Επικρατείας κ. Πάνος Σκουρλέτης σε μια επίσκεψη που όπως είπαν μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε κομβικό σημείο για ένα νέο άνοιγμα επικοινωνίας τους με τους πολίτες της Ν. Ιωνίας μετά τις πρόσφατες Εθνικές. Η επίσκεψη του κ. Σκουρλέτη ήταν στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμά του αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ», με προτάσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με σειρά μέτρων τα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει να παρθούν άμεσα, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Οικονομία και στην Κοινωνία.

Τον κ. Σκουρλέτη υποδέχθηκαν στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας κ. Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ.κ. Κανλής, Αθυμαρίτου, Ακιανίδου, Βανδώρος, ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Αθήνας κ. Καρίγιαννης και αρκετά μέλη της Οργάνωσης Μελών της Ν. Ιωνίας. Μετά από μια σύντομη ενημέρωση από τον κ. Σκουρλέτη ξεκίνησαν όλοι μαζί μια δίωρη διαδρομή στους εμπορικούς δρόμους της πόλης με αρκετές θετικές εκπλήξεις.

Επίσκεψη στην εφημερίδα μας

Η πρώτη στάση του Γραμματέα ήταν στα γραφεία της εφημερίδας μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr, θέλοντας ο κ. Σκουρλέτης να τονίσει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Τοπικός Τύπος στην πρόοδο μιας πόλης, όπως η δική μας. Ο εκδότης της εφημερίδας μας κ. Βασίλης Μαγκαναδέλλης υποδέχθηκε τον κ. Σκουρλέτη, παρουσίασε το διαχρονικό δημοσιογραφικό έργο της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr, του εξέθεσε τα επείγοντα προβλήματα της τοπικής αγοράς και του δώρισε τη συνοπτική ιστορία της Ν. Ιωνίας, βιβλίο του Χ. Σαπουντζάκη που έχει εκδώσει η εφημερίδα μας.

Συζητήσεις με πολίτες καταστηματάρχες

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης συνοδευόμενος από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας που διένειμαν ενημερωτικό υλικό επισκέφθηκε καταστήματα των κεντρικών δρόμων της πόλης, συζητώντας με τους εμπόρους σε ιδιαίτερα οικείο κλίμα. Οι καταστηματάρχες του εξέθεσαν τη δεινή θέση της τοπικής αγοράς, τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του ζήτησαν να συμβάλλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην επίλυσή τους. Ο κ. Σκουρλέτης άκουσε προσεκτικά και κάποιες, κριτικές προς το κόμμα του φωνές, σ’ ένα διάλογο με τους εμπόρους με κύρια σημεία από πλευράς του το εφικτό και αναγκαίο του προγράμματος “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ” και την κριτική του προς την κυβέρνηση για την ανεπάρκεια των μέτρων της. Ο Γραμματέας είχε την ευκαιρία να μιλήσει στη διαδρομή του και με πολίτες  φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδειχναν την έκπληξή και την ικανοποίησή τους από την παρουσία του δημοφιλούς κ. Σκουρλέτη και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας.

Δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της περιοδείας του μίλησε στην εφημερίδα μας για τις εντυπώσεις του από την περιοδεία του και τις συνομιλίες του με τους Ιωνιώτες εμπόρους: «Σήμερα ακούσαμε αυτά τα οποία δεν μαθαίνουμε από την επίσημη ενημέρωση, από τις τηλεοράσεις, την αγωνία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που χρειάζονται άμεσα μια γενναία στήριξη γιατί αλλιώς τους επόμενους μήνες θα μετράμε λουκέτα και ανεργία. Αυτή την αγωνία που προκύπτει από μια κατάσταση που την ξέρουν καλύτερα αυτοί που την βιώνουν και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση. Εμείς από τις αρχές του μήνα έχουμε ξεκινήσει εξορμήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας επικοινωνώντας τις θέσεις μας μ’ ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα ενίσχυσης των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Το πρόγραμμά μας “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ” είναι μια δέσμη μέτρων μέχρι τον Σεπτέμβρη και αποτελεί γέφυρα για ένα συνολικό πρόγραμμα που έχει ανάγκη η χώρα μας για την παραγωγική αναδιάρθρωση της Οικονομίας της.

Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια αντικειμενική βάση κοινών συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των αυτοαπασχολουμένων ,των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να το εκφράσει και να το εντάξει σ’ ένα συνολικό σχέδιο, σε μια νέα πρόταση για την χώρα μας. Η σημερινή περιοδεία ήταν επιτυχής και οι σύντροφοί μας της τοπικής οργάνωσης υπηρετούν με συνέπεια τις ωραίες αξίες της Αριστεράς». Ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε σε μια νέα επίσκεψή του να επισκεφθεί και τις συνοικίες της Ν. Ιωνίας.

(από δεξιά) ο κ. Πάνος Σκουρλέτης με τον κ. Χρήστο Κανλή

Δηλώσεις του δημ. συμβούλου – μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ιωνίας κ. Χρήστου Κανλή

«Η συνάντησή μας με τον Γραμματέα ήταν  πολύ εποικοδομητική γιατί εξήγησε στην  τοπική οργάνωση τους βασικούς άξονες του προγράμματος ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ. Ήταν πολύ σημαντικό για μας και ως δημοτικοί σύμβουλοι  να συνομιλήσουμε με τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, να ακούσουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. Διαπιστώσαμε και από κοντά ότι η τοπική αγορά δεν πάει καλά και τα καταστήματα δεινοπαθούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι μεγάλη η οργή του εμπορικού κόσμου, στρέφεται πάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας μια οικονομική διέξοδο. Ως «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων προς τη δημοτική αρχή για την τοπική αγορά και τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών λόγω της πανδημίας, την οποία πρόταση θα εμπλουτίσουμε με ότι νέο αποκομίσαμε από τη σημερινή περιοδεία η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα και για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, μιας και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώτο κόμμα στη Ν. Ιωνία ήταν και παραμένει μαζί με την Κοινωνία εμπλουτισμένος από τα διδάγματα της κυβερνητικής του διαδρομής.

Γιώτα Τζώρτζη, Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ