“Η Δημ. αρχή να ενισχύσει τους συλλόγους της πόλης”, του Χ. Κανλή

Η Δημοτική Αρχή πάγωσε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Νέα Ιωνία. Τουλάχιστον να ενισχύσει την πρωτογενή κοιτίδα πολιτισμού της Νέας Ιωνίας, τους συλλόγους της. 

Στην 37η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην 4η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την κατάργηση των εξόδων για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ” αλλά και μειώσεις σχεδόν στο μισό κωδικών για έξοδα εκδηλώσεων για παιδιά και νεολαία του Δήμου αλλά και εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ για Πάσχα, Χριστούγεννα, απόκριες, ημέρα ηλικιωμένων (βλέπε φωτογραφίες)

Η Δημοτική Αρχή δεν μπαίνει στη διαδικασία να βρει εναλλακτικούς και ασφαλείς τρόπους για να στηρίξει τις πολιτιστικές δράσεις στην πόλη μας. Είναι κατανοητός ο γενικότερος υγειονομικός προβληματισμός αλλά οι έχοντες την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να ξεπερνάμε τέτοια εμπόδια. Αρκετοί δήμοι του λεκανοπεδίου, ακόμα και σήμερα, προχωρούν σε πολιτιστικές προτάσεις με χρήση τεχνολογίας και αυστηρά υγειονομικά μέτρα προστασίας όπως υλοποίηση σε μεγάλους χώρους με κατάλληλες αποστάσεις, χρήση μασκών και λοιπά.

Η διοίκηση του Δήμου προχώρησε στην ακύρωση των Ιωνικών Ημερών χωρίς διάλογο με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης που παραδοσιακά συνδιοργανώνουν τη σημαντική αυτή, πολιτιστική, κατάκτηση της πόλης μας. Έτσι ακριβώς προχώρησε και στην ακύρωση του “Φεστιβάλ Καραγκιόζη” χωρίς καμία συνεννόηση με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές.

Γίνεται φανερό πως η πολιτιστική ζωή της Νέας Ιωνίας “μπαίνει στο γύψο” με απουσία διαλόγου και δημιουργείται ένα κενό πολιτισμού. Θεωρώ πως οι παραγωγικοί φορείς όπως οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι δημοτικές παρατάξεις, διάφοροι σύλλογοι αλλά και πολίτες οφείλουμε να δώσουμε ώθηση στον σημαντικό αυτό τομέα.

Σαν πρώτο βήμα, πρότεινα στην Οικονομική Επιτροπή και κατά επέκταση στη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να:

διαθέσει τα χρήματα που θα επιβάρυναν το κόστος διεξαγωγής των Ιωνικών Ημερών αλλά και ακόμη περισσότερα, στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τους συλλόγους να λύσουν λειτουργικά τους προβλήματα αλλά και να προγραμματίσουν πολιτιστικές δράσεις με αυξημένη ασφάλεια ή και με χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, αφού ο Δήμος Νέας Ιωνίας παραιτείται από αυτή την προσπάθεια.

Χρήστος Κανλής
• Μαθηματικός, Master in Logic and Algorithms UOA, NTUA
• Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας
ckanlis@hotmail.com


Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ