Ανακοίνωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Νέας Ιωνίας, για το συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή

Ο Ιωνιώτικος λαός και η νεολαία πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης μας και έστειλαν βροντερό μήνυμα: 

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Του λαού η πάλη θα τη σπάσει!  

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία, χαιρετίζουν το μεγαλειώδες σημερινό συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης μας. Ο λαός και η νεολαία της Ιωνίας, έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την ένταση της κρατικής καταστολής. Τα συνθήματα “με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία”, “η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει” ακούστηκαν δυνατά σε μία διαδήλωση που είχαν δεκαετίες να δουν οι γειτονιές μας.  

Η πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” να απευθύνει κάλεσμα αγώνα στα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας για το σημερινό συλλαλητήριο, εξέφρασε την οργή, την αγανάκτηση αλλά και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού. Αυτά που συζητιούνται στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές έγιναν σήμερα μια φωνή διεκδίκησης και αγώνα που ακούστηκε δυνατά κάτω από τις μάσκες!  

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες νέες και νέους, τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά, που συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή διαδήλωση φωνάζοντας το δικό τους “ως εδώ!” στην κρατική καταστολή, στα κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.  

Καλούμε τους εργαζόμενους, της νεολαία, όλο το λαό της πόλης μας να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά. Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, τα μαθητικά 5μελη και 15μελη, μπορούμε να δώσουμε αποτελεσματική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που εγκληματεί κάθε μέρα σε βάρος μας. Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών! Δεν αποτελεί απλά εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιμένει να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα. Σήμερα η ΝΔ αναβαθμίζει ένα ήδη αυταρχικό νομοθετικό και επιχειρησιακό οπλοστάσιο, που είχαν διαμορφώσει και αξιοποιήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενάντια στους αγώνες του λαού. 

Το ΚΚΕ είναι μπροστά στη μάχη του λαού μας και των παιδιών του για να προστατέψουμε την υγεία, τα δικαιώματά και τη ζωή μας.  

Συνεχίζουμε! Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι το συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Μάρτη στο οποίο καλούν εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων, στις 18:00, στα Προπύλαια.  

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος! 

ΚΟΒ Νέας Ιωνίας, Περισσού, Καλογρέζας – Αλσούπολης του ΚΚΕ  

Οργανώσεις Βάσης Νέας Ιωνίας της ΚΝΕ 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ