Ο “Όμιλος Ενεργών Πολιτών για τη Νέα Ιωνία” για την επίσκεψη της κ. Λ. Κεφαλογιάννη στην πόλη μας

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου στις 10:00 π.μ. μετά από πρόταση του επικεφαλής του Ομίλου Ενεργών Πολιτών για τη Νέα Ιωνία του κ. Μιλτιάδη Καυκαλέτου, η κ. Λουκία Κεφαλογιάννη Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε την πόλη μας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της η κ. Αντιπεριφερειάρχης με το κλιμάκιο των συνεργατών της επιθεώρησε αρχικά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης – μετάθεσης του αγωγού ομβρίων «Ρέμα της Πεύκης» το οποίο έπρεπε να είχε κατασκευαστεί από το 1968.

Με αυτό το μεγάλο έργο οι κάτοικοι, οι έμποροι και οι επαγγελματίες, οι οποίοι στεγάζονται στα κτίρια των οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ.) 105, 108, 111 και 116 θα απαλλαγούν από τον εφιάλτη μίας νέας μεγάλης πλημμύρας, όπως αυτές που συνέβησαν κατά τα έτη 1988, 1994 και 2015.

Σ’ αυτήν την επίσκεψη της κ. Αντιπεριφερειάρχου παρέστη και η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δ. Θωμαΐδου.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής, άκουσε τις απόψεις, τις ανησυχίες και τα παράπονά τους, ταυτοχρόνως όμως της δήλωσαν, ότι αναγνωρίζουν πως είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια.

Ο εργολάβος υποσχέθηκε στην κ. Αντιπεριφερειάρχη, στην Δήμαρχο και στους υπόλοιπους παρευρισκομένους, ότι εντός των  επομένων τριάντα εργασίμων ημερών θα αποπερατώσει το τμήμα του έργου έως και το κτίριο της Ένωσης Σπάρτης και από τα μέσα του Μαΐου θα συνεχίσει το τμήμα του έργου από την οδό Αλατσάτων προς την οδόν Ελευθ. Βενιζέλου.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα ακόλουθα «Παρεμβαίνουμε σε κάθε στάδιο εκτέλεσης των έργων με στόχο να τηρηθούν τα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα και βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν μέσα από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.  Προτεραιότητα μας, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και συνολικά της διοίκησης της Περιφέρεια Αττικής είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από τα υπό εκτέλεση έργα που θα θωρακίσουν αποτελεσματικά την πόλη ενάντια στα πλημμυρικά φαινόμενα θα αναβαθμίσουν τις γειτονιές της, θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια θα αναζωογονήσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας».

Εν συνεχεία η κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Ο.Τ. 150 και επιθεώρησε τις εργασίες εκσκαφής και αντιστήριξης για την δημιουργία του υπογείου δημοτικού parking το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος μετέβη και στην οδό Αλ. Παναγούλη για να ενημερωθεί τι γίνεται με την κατασκευή της πεζογέφυρας, την οποία επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και συνεχάρη την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου για τις πρωτοβουλίες της για την ασφαλή διαμόρφωση του σημείου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ