Με συγκινητικό τρόπο ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή συναυλία του Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας

Με συγκινητικό τρόπο ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη Καλοκαιρινή Συναυλία του Ωδείου του Δήμου Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (9/6), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, επιφυλάσσοντας στο τέλος της μια μικρή ευχάριστη έκπληξη για τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρο Αμανατίδη.


Ο κ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό του κ. Σπύρου Αμανατίδη, ο οποίος ανέφερε πως: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου μας, σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση του Ωδείου. Με τη σημερινή εκδήλωση ολοκληρώνεται μία ακόμη χρονιά, όπου παιδιά και καθηγητές θα παρουσιάζουν το έργο τους, συμμετέχοντας σε έξι μουσικά σύνολα. Αισθάνομαι πάντα την ανάγκη στις τελικές εκδηλώσεις των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, είτε είναι πολιτιστικές είτε είναι αθλητικές, να απευθύνομαι πρώτα στους γονείς για να τους συγχαρώ ιδιαίτερα γιατί αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνουν κάτι σημαντικό για τα παιδιά τους, γνωρίζοντας ότι αυτό που προσφέρεται από την τηλεόραση και τα «social media» κ.τ.λ., που έχουν καταντήσει μάστιγα, γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, και τα οδηγεί σε άλλα επικίνδυνα μονοπάτια. Τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την κριτική τους ικανότητα. Είναι ανοχύρωτα και επιρρεπή στο να δέχονται κάθε προϊόν υποκουλτούρας. Οι γονείς, αδυνατώντας να διαθέσουν χρόνο για τα παιδιά τους, αφού δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αλλά ούτε και την ψυχική διάθεση, την οποία πρέπει, μετατρέπονται σε θιασώτες ανήμποροι να δώσουν λύσεις. Γι’ αυτό και σας συγχαίρω. Γιατί εσείς προτρέπετε τα παιδιά σας να ασχολούνται δημιουργικά, υψώνοντας έτσι ένα ανάχωμα αντίστασης απέναντι σ’ αυτό το ψεύτικο μοντέλο διασκέδασης, που στόχο έχει την εμπορευματοποίηση των πάντων, μακριά από τον φυσιολογικό τρόπο ζωής.».

Επίσης, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στο Ωδείο, που δημιουργήσαμε το 2012, σήμερα μαθητεύουν περί τα 280 παιδιά, μαθαίνοντας διάφορα μουσικά όργανα και Θεωρία Μουσικής. Αποτελεί το καμάρι της δημοτικής μας αρχής και εκπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες όλων. Ένα ανάχωμα Τέχνης και Πολιτισμού, όπου τα παιδιά βρίσκουν μία δημιουργική απασχόληση και γιατί όχι και μια επαγγελματική λύση, αφού το Ωδείο μας είναι πιστοποιημένο από το υπουργείο Πολιτισμού για να εκδίδει πτυχία κα διπλώματα. Αισίως φθάνουμε σε 4 διπλώματα. Τέλος, έχω την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους σπουδαίους μουσικούς, που διδάσκουν στο Ωδείο μας, και να τους συγχαρώ όλους από καρδιάς, έναν-έναν, για το δημιουργικό τους έργο. Να ευχαριστήσω και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου μας, γιατί εκτός από εξαίρετος μουσικός, με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό του, απεδείχθη και καλός συνεργάτης και με τους συναδέλφους του και με όλους μας. Να ευχαριστήσω, επίσης, όλους τους αφανείς συντελεστές, που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του Ωδείου.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Αυτό που, επίσης, θα επιθυμούσα, είναι η επόμενη νεοεκλεγείσα αρχή να συνεχίσει το έργο αυτό, που με τόσο κόπο στήσαμε. Να το συνεχίσει κι ακόμα παραπέρα, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, που μας παρέχονται από την Πολιτεία. Εύχομαι σε όλους σας καλό καλοκαίρι με υγεία, δύναμη, κουράγιο και πίστη για καλύτερες μέρες.».


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αμέσως μετά, ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, που περιελάμβανε κατά σειρά τις εμφανίσεις: του Συνόλου Νυκτών Εγχόρδων, υπό τη διεύθυνση της κ. Αλίκης Νταή∙ της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του κ. Φώτη Αποστολάρα∙ της Ορχήστρας Εγχόρδων με δοξάρι, υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Τσέλο∙ του Κιθαριστικού Συνόλου «Τέρπανδρος», υπό τη διεύθυνση του κ. Κώστα Τσερεγκώφ και, τέλος, της Μαντολινάτας και της Παιδικής Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Στουπάκη.


Ο κ. ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ
Μάλιστα, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον λόγο έλαβε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Αλέξανδρος Στουπάκης, αναφέροντας πως: «Κανονικά, ήταν το τελευταίο τραγούδι της συναυλίας. Αλλά επειδή Πρόεδρε η συνεργασία μας τόσα χρόνια ήταν εξαιρετική και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ίσως υπάρχει μια πολιτική αλλαγή στον Δήμο μας και ενδεχομένως να μην σε έχουμε από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, γι’ αυτό ετοιμάσαμε ένα τραγούδι που αγαπάς πάρα πολύ. Είναι το: «Νέα Ιωνία». Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος. Στίχοι: Πυθαγόρας. Το έχει πει ο Καζαντζίδης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ.».


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Κατόπιν, αφού ολοκληρώθηκε το τραγούδι «Νέα Ιωνία», ο κ. Αμανατίδης, εμφανώς συγκινημένος, ανέβηκε στο βήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Κατ’ αρχήν, ήταν όντως έκπληξη. Δεν το περίμενα. Και τώρα έχουμε φτάσει στα 69 και συγκινούμαστε ακόμα πιο εύκολα. Δεν ξέρω αν θα κατορθώσω να τα πω αυτά που θέλω. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά. Σαν αρχή μου πάντα είχα ότι ό,τι αγαπάς το πετυχαίνεις. Πάει καλά το Ωδείο. Θα μπορούσε, ίσως, να ‘ταν και καλύτερα, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Αυτό που θέλω να πω ιδιαίτερα στους καθηγητές και στα παιδιά του Ωδείου, παρόλο τον πόλεμο που έγινε στ’ όνομά μου και δικαστήρια ακόμα έχουμε (εν πάση περιπτώσει, θα τα λύσουμε αυτά), δεν φεύγω από τη Νέα Ιωνία. Θα ζήσω στη Νέα Ιωνία και θα πολεμήσω για ό,τι αγάπησα και χτίστηκε. Είτε αυτός λέγεται Ο.Π.Α.Ν., είτε αυτός λέγεται Ωδείο. Ό,τι και να ‘ναι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Να ‘στε καλά.».


ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν οι κ.κ. Τάνια Κουμπή και Αργυρώ Σωφρονίου, κι ακόμη πως την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και υπεύθυνος πολιτιστικών δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. κ. Δημήτρης Γεωργούδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, καθώς και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη «Δύναμη προοπτικής», των οποίων η θητεία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, κ.κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου και Ιωάννης Ιωάννου.

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ