Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για τα 74 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail:segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 5/8/2019

Αρ. πρωτ. 182                                                

 Προς: τα μέλη μας, τον τύπο,  τη ΔΟΕ 

74  XΡONIA ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ 6/8/2019  ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Εβδομήντα τέσσερα χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, με θύματα χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945), εξακολουθούμε και σήμερα να διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς του κόσμου, αφού:

  1. Εντείνεται η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια και Ρωσίας, Κίνας από την άλλη, με στόχο την προστασία των συμφερόντων των δικών τους μονοπωλίων, για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών – ενεργειακών πηγών, και των δρόμων μεταφοράς, με ανοικτές εστίες πολέμου σε μια σειρά γειτονικές μας περιοχές.
  2. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρεί στο ακέραιο τις νατοϊκές δεσμεύσεις δαπανώντας τεράστια ποσά για: α) τη διατήρηση όλων των βάσεων και στρατηγείων β) τη δημιουργία νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο γ) τη λειτουργία της Σούδας ως βάση υποδοχής του αμερικανοΝΑΤΟϊκού στόλου, πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών και του Άραξου για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων.
  3. Συνεχίζεται η πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος -δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
  4. Η πραγματοποίηση αυθαίρετων ερευνών από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ ως ευκαιρία για να προωθηθούν τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού με μοντέλο τη Συμφωνία των Πρεσπών με απώτερο στόχο τη μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο κάτω από την αμερικανοΝΑΤΟϊκή επικυριαρχία.

Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης. Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Τρίτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μ. μ. και στην πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολέςαπό τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ