20.6 C
Nea Ionia
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μουσική διαμαρτυρία

17 Απριλίου 2021 / 11:00 - 12:00

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ!

 • ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
 • ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Πρόσφατα, χιλιάδες εργαζόμενοι – ες, νέοι – νέες διαδηλώσαμε με τα σωματεία μας και τους μαζικούς μας φορείς στους δρόμους της Νέας Ιωνίας σε μια συγκέντρωση που είχαν δεκαετίες να δουν οι γειτονιές μας! Δώσαμε ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ένταση της κρατικής καταστολής. Τα συνθήματα “με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία” και “η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει” ακούστηκαν δυνατά!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο συντονισμός των σωματείων και των μαζικών μας φορέων, η κοινή δράση των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο κοινός αγώνας για όλα όσα έχουμε ανάγκη!

Γιατί ένα χρόνο τώρα, η κυβέρνηση κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των σωματείων και των μαζικών φορέων του λαού για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Το μόνο που κάνει είναι να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη!

ΩΣ ΕΔΩ! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία – μεγαθήρια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Τομέα χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών.
 • Άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Εξασφάλιση της παραμονής του Κέντρου Υγείας στην Νέα Ιωνία (λήγει το ενοικιοστάσιο) με εύρεση επειγόντως νέου κτηρίου.
 • Άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εύρεση και αξιοποίηση χώρων για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις. Κατοχύρωση και αξιοποίηση οικοπέδων, κτηρίων, εγκαταλειμμένων εργοστασίων για ίδρυση νέων σχολείων. Άμεσα μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
 • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Άμεση προστασία και στήριξη των εργαζομένων του Δήμου που παλεύουν σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
 • Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών. Να μην περάσουν τα σχέδια που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα.
 • Αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων και ίδρυση νέων χώρων αναψυχής – άθλησης – πολιτισμού. Να διαμορφωθεί κατάλληλα με ευθύνη του δήμου και να αποδοθεί δωρεάν το οικόπεδο της οδού Πάρσης για τις ανάγκες αναψυχής και πολιτισμού του λαού και της νεολαίας της Ν. Ιωνίας.
 • Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» // Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» // Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής // Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας // Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Ν. Ιωνίας) // Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας // Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας // Σύλλογοι Γονέων 4ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας // Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ) // Παράρτημα ΕΣΥΝ Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου // Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωνικός Σύνδεσμος»

 

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα, στους ήδη χιλιάδες νεκρούς, προστίθενται δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά, οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες.  Την ίδια πολιτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. Γι αυτό δεν παίρνει τα ουσιαστικά μετρά, που τόσο καιρό απεγνωσμένα ζητάνε οι υγειονομικοί. Προσπαθεί να διαχειριστεί την πανδημία με μπαλώματα και μερεμέτια σε ένα ετοιμόρροπο σύστημα Δημόσιας Υγείας. Η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορούσε να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Τα αλλεπάλληλα Lockdown δεν αποτελούν τίποτα άλλο, παρά έκφραση των αδιεξόδων της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκδηλώνεται και στην οικονομία και τη Δημόσια Υγεία. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι δεν διαλέγουμε ανάμεσα στους κινδύνους για την υγεία μας και τον αργό «θάνατο» από την οικονομική ασφυξία.

Παλεύουμε για εισόδημα και υγεία!!

Πρέπει να δυναμώσει η κοινή μας δράση με σωματεία και φορείς της πόλης μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη. Μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους υγειονομικούς διεκδικούμε:

 • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας.
 • Άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και εξασφάλιση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.
 • Άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 • Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλείας.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.
 • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
 • Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
 • Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα και άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
 • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε όλοι το Σάββατο 17 Απριλίου στο κάλεσμα των φορέων της Νέας Ιωνίας:

Στην πορεία στη Λαϊκή του Περισσού στις 11:00 που θα καταλήξει στη μουσική διαμαρτυρία στο πάρκο της οδού Πάρσης στις 12:00!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Απριλίου 2021
Ώρα:
11:00 - 12:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ