20.6 C
Nea Ionia
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σύσκεψη σωματείων & φορέων της Ν. Ιωνίας για την υγεία

10 Ιουνίου 2020 / 19:00

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τη δράση μας,

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!

Για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού

Το Παράρτημα Νέας Ιωνίας – Νέου Ηρακλείου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας & Πέριξ, καλούμε σε σύσκεψη τα σωματεία, τους συλλόγους, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, τους μαζικούς φορείς που εδρεύουν στη Νέα Ιωνία, την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 19:00 στην αίθουσα του ΚΕΠ Νέας Ιωνίας. Οι ανάγκες μας στην υγεία, στην προστασία της ίδιας μας της ζωής, δε μπορούν να περιμένουν.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των υγειονομικών. Στηρίζουμε τον αγώνα τους, για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας, σε όλους τους εργαζόμενους κι ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους που με ανησυχία δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Η προστασία της υγείας του λαού είναι κοινή μας υπόθεση.

Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή του λαού κατά το δίμηνο εγκλεισμό, δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Αξιοποιείται όμως για να μπουκώσει με χρήμα τους κλινικάρχες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας.

Την ίδια στιγμή, παρά την τεράστια προσπάθεια των υγειονομικών, η κατάσταση στο νοσοκομείο της περιοχής το «Αγία Όλγα» είναι πολύ δύσκολη, οι ελλείψεις σε προσωπικό μεγάλες. Το ίδιο ισχύει και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία στο δήμο της Νέας Ιωνίας υποφέρουν. Αιτία είναι η ανυπαρξία και η υποστελέχωση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας σε σχέση με τον πληθυσμό που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» είναι τεράστιες. Για παράδειγμα, μέχρι πρότινος, από τους 14 αναισθησιολόγους που απαιτούνται, υπήρχαν μόνο 6 με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία και οι ασθενείς να περιμένουν μήνες για να χειρουργηθούν. Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο ακτινολογικό, το ουρολογικό και το ΩΡΛ. Συνολικά λείπει από το νοσοκομείο περίπου το 30% των αναγκαίων μόνιμων γιατρών.
  • Σε πολλά απογευματινά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, ο λαός της περιοχής καλείται να πληρώσει από 35 έως 70 ευρώ!
  • Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΕΟΠΥΥ) της Νέας Ιωνίας όπου λόγω της υποστελέχωσης, για να κλειστεί ένα ραντεβού, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος μπορεί να περάσουν και μήνες!

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας, ότι τάχα υπάρχει σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι στάχτη στα μάτια. Γιατί ουσιαστικά δεν έγινε σχεδόν καμία πρόσληψη στην πρωτοβάθμια υγεία παρά μόνο μετακινήσεις προσωπικού. Η ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων συνεχίζεται, για την εξασφάλιση συνταγογράφησης, φαρμάκων αλλά και για διάγνωση, νοσηλεία, θεραπεία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική όταν πρόκειται για χρόνιες παθήσεις. Στα συντρίμμια αυτής της κατάστασης δε μπορεί να γίνει καν λόγος για πρόληψη αλλά και διαλογή περιστατικών, τη στιγμή μάλιστα που και η κατάσταση στο Αγία Όλγα και στα άλλα νοσοκομεία επιδεινώνεται. Ακόμη περισσότερο, είναι ζωτικής σημασίας τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μπροστά σε νέο γύρο πανδημίας, ειδικά σε χώρους όπως είναι τα σχολεία, με την πρόσληψη νοσηλευτών.

Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του κόσμου. Όλη αυτή η περίοδος απέδειξε πόσο βλαπτική είναι η υγεία – εμπόρευμα, που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προωθούν.

ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καλούμε στη σύσκεψη σωματείων κι άλλων λαϊκών φορέων της Νέας Ιωνίας, για να συζητήσουμε την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

  • Την άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να στηριχτεί αποφασιστικά το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού στη Νέα Ιωνία και τους γύρω δήμους.
  • Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας της Νέας Ιωνίας με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών. Τον εξοπλισμό του με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτήρια κλπ. Την 24ωρη λειτουργία του όλες τις μέρες του χρόνου. Ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ιωνιώτικου λαού (πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση).
  • Τη δημιουργία δικτύου ουσιαστικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας στην ευθύνη του κράτους, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Να στηριχτεί αποφασιστικά το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών. Ούτε σκέψη για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στις λαϊκές οικογένειες.

Κουραστήκαμε να μας κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, για να κρύψουν τη γύμνια της κρατικής ευθύνης. Η δική μας ευθύνη τώρα είναι να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να έχουμε υγεία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Έχουμε πληρώσει πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Οι εργαζόμενοι, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με απολύσεις, με εκ περιτροπής εργασία, με την εντατικοποίηση, με την επιδίωξη να κάνουν τη δουλειά και τη ζωή μας λάστιχο, να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Οι αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν να φουσκώνουν τα χρέη και οι υποχρεώσεις, να μη μπορούν να στηρίξουν το εισόδημα της οικογένειάς τους. Την ίδια στιγμή βλέπουμε να φουσκώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μεγαλοεπιχειρηματιών από τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές και ο λογαριασμός να έρχεται πάλι σε μας. Αυτούς πρέπει να φορολογήσουν που κερδίζουν και κερδοσκοπούν ακόμη και τώρα, για να στηριχτεί το λαϊκό εισόδημα και να ενισχυθούν οι κρατικές δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες.

Η υγεία για όλους είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Ιουνίου 2020
Ώρα:
19:00

Χώρος Διεξαγωγής

Κ.Ε.Π. Νέας Ιωνίας
Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ελευθερούπολη
Νέα Ιωνία, 14234
+ Χάρτης Google

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ