Ανοιχτές κατασκηνώσεις για τα ΚΑΠΗ, της Λ. Αμανατίδου

Υπηρέτησα τον δήμο Ν. Ιωνίας σχεδόν 20 χρόνια ως δημοτική σύμβουλος και μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές ψηφίστηκα ως πρώτη επιλαχούσα στην παράταξή μου. Εκλέχτηκα και συνεργάστηκα με όλους τους δημάρχους και παρατάξεις αλλά με τις ίδιες αξίες τις οποίες ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα.

Διετέλεσα λοιπόν σε πολλές θέσεις ευθύνης μεταξύ των οποίων και ως Αντιδήμαρχος με ευθύνη την Κοινωνική υπηρεσία και τα ΚΑΠΗ του δήμου Ν. Ιωνίας. Μια περίοδο που είμαι υπερήφανη γιατί κάναμε τόσα πολλά και το βασικό ήμουνα κοντά στον κόσμο με ιδιαίτερη φροντίδα για τους ανήμπορους και για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ζούσα μαζί τους, τους αγαπούσα, διασκεδάζαμε, λύναμε προβλήματα.

Ακούω ότι αν λειτουργήσει και φέτος η δημοτική κατασκήνωση δεν θα πάνε όπως κάθε χρόνο, ξεχωριστά σε μια περίοδο, τα μέλη των ΚΑΠΗ. Δεν θα πάνε καθόλου. Και ερωτώ γιατί; Τους έκλεισαν μέσα ότι είναι ευπαθείς ανεξάρτητα αν πολλοί και πολλές είναι απόλυτα υγιείς. Υποφέραν από την κλεισούρα, φοβίες και μοναξιές και τώρα που οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να πάνε για λίγες μέρες μετά τόση ταλαιπωρία τους το απαγορεύουν; Μόνοι τους θα είναι οι ηλικιωμένοι σε ξεχωριστή περίοδο, ας τους κάνουν τεστ και μετά ας λειτουργήσει η κατασκήνωση και γιαυτούς.

Κάνω έκκληση στη δημοτική αρχή και στο δημοτικό συμβούλιο, αφήστε τους ηλικιωμένους να πάνε κατασκήνωση, να κάνουν τα μπάνια τους, με όλες τις προφυλάξεις, σε ξεχωριστή όπως πάντα περίοδο.

Ευαγγελία (Λίτσα) Αμανατίδου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ