“Γιατί η κυβέρνηση απαξιώνει τους μεσίτες;”, του κ. Βασ. Χρόνη

Προς κυβέρνηση: γιατί απαξιώνεται τους μεσίτες;

Όπως είναι ήδη γνωστό κατά την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση πήρε άμεσα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και δημοσιοποιήθηκαν οι λίστες με τους ΚΑΔ των επαγγελμάτων οι οποίοι θα λάβουν βοήθεια τις προσεχείς ημέρες.

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ο ΚΑΔ του μεσίτη αστικών συμβάσεων (68311000) δεν βρίσκεται στην λίστα, ενώ υποθηκοφυλακεία, συμβολαιογραφεία, δικηγόροι, δικαστήρια, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, εφορίες (υπηρεσίες και επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με το επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων) είναι όλα κλειστά ή υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμιά μεταβίβαση, προσημείωση, έλεγχος τίτλων, έλεγχοι και τακτοποίηση αυθαιρέτων. Περιττό θα ήταν να αναφέρω πως από αρχές Μαρτίου πάγωσαν τα τηλέφωνα στα μεσιτικά γραφεία και κανείς υποψήφιος αγοραστής δεν μας καλεί.

Να αναφέρω επίσης πως συμβόλαια σε εξέλιξη έχουν αναβληθεί ή έχουν τιναχθεί στον αέρα λόγω της κατάστασης, όπως και ξένοι αγοραστές έχουν φύγει από την Ελλάδα. Ως εκ τούτου ο κλάδος μας δέχτηκε την μεγαλύτερη ζημιά από άλλα επαγγέλματα ή υπηρεσίες που είναι στην λίστα (βλέπε ιερόδουλες-καταστήματα sex-shop, πορτιέρηδες, κλπ). Μάλλον κάποιοι θεωρούν ότι ο κλάδος μας προσφέρει λιγότερα στην κοινωνία από άλλα επαγγέλματα που είναι ήδη στην λίστα ή θεωρούν ότι μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στα ακίνητα των ελλήνων χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουμε ή να κολλήσουν τον ιό. Παρόλα τα υπομνήματα που έχει στείλει ο σύλλογός μας στα υπουργεία δυστυχώς δεν πήραμε καμιά απάντηση. Είναι λυπηρό μια κυβέρνηση να απαξιώνει τόσο έναν κλάδο ο οποίος πρόσφερε και προσφέρει συνέχεια στην ανάπτυξη αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ