20/03: Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού – Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία

Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουµε (Ομόνοια 3.00 μ.μ.) για να µπει τέλος στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων και των µεταναστών.

∆εν ανεχόµαστε χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, να κλείνονται σε στρατόπεδα-γκέτο, να φυλακίζονται στα ΠΡΟΚΕΚΑ χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, να επαναπροωθούνται παράνοµα από τα σύνορα, να πετάγονται στο δρόµο ως άστεγοι.

Μας κινητοποιούν οι απάνθρωπες εικόνες των θαμμένων στο χιόνι σκηνών των ξεπαγιασμένων προσφύγων στα στρατόπεδα των νησιών και της ενδοχώρας, των πλημμυρισμένων σκηνών σε άθλια καμπ όπως του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Μας εξοργίζουν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα νησιά και στον Έβρο παρά και ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς προστασίας και δικαίου της θάλασσας τις οποίες Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καμώνονται πως δεν γνωρίζουν.

Ζητάμε να επισπευσθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες, ώστε να μπορούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να πάρουν χαρτιά και άσυλο, τα παιδιά των προσφύγων να γραφτούν στα σχολεία, όλα τα καµπ να µπουν στο πρόγραµµα των εµβολιασµών, να πάρουν ΑΜΚΑ.

Να σταµατήσουν τώρα οι εξώσεις από τα ξενοδοχεία.

Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο.

Να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση στα ΠΡΟΚΕΚΑ.

Να σταματήσει τώρα η πολύχρονη κράτηση-βασανιστήριο σε κρατητήρια ΑΤ.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φυλακίζεται χωρίς να έχει διαπράξει αδίκημα.

Στις 20 Μάρτη, θα είμαστε όλοι-ες στην Ομόνοια στις 3μ.μ. σε ένα συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες. (Δίνουμε το παρόν, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας-μάσκες, αποστάσεις κλπ)

ΣΥΡΙΖΑ •Τμήμα Μεταναστευτικής & Προσφυγικής Πολιτικής

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ