4ο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας: Επιστροφή στο παρελθόν της πόλης μέσα από τα βιβλία της Βούλας Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4Ο ΚΑΠΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ιδιαίτερα ωραία επιπλωμένη και διακοσμημένη, άνετη και φιλόξενη αίθουσα του 4ου  ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, η συγγραφέας Βούλα Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου, μέσα από τα βιβλία της, ταξίδεψε τα μέλη και φίλους του ΚΑΠΗ πίσω στα δύσκολα αλλά τόσο αγαπημένα χρόνια της προσφυγούπολης. Όμορφες στιγμές και γεγονότα ξεδίπλωσαν, πρόσωπα ξαναζωντάνεψαν και καταστάσεις άλλες δυσάρεστες αλλά και άλλες ευχάριστες, ακόμα και αστείες, σαν καταγεγραμμένα ανέκδοτα,  αναβίωσαν, δημιουργώντας ένα ζεστό, νοσταλγικό, γλυκόπικρο κλίμα.

Η ομιλήτρια, με μικρές εισαγωγές και επεξηγήσεις, διάβαζε αποσπάσματα από το βιβλίο της δείχνοντας παράλληλα σε οθόνη αυθεντικές σχετικές φωτογραφίες από την πλούσια συλλογή της. Έτσι οι παρευρισκόμενοι με τις περιγραφόμενες και τις προβαλλόμενες εικόνες γύρναγαν κάποια χρόνια πίσω γεμάτοι συγκινήσεις και νοσταλγία και ξαναζούσαν και δικές του θύμισες και προσωπικά βιώματα, που αυθόρμητα με μικρές παρεμβολές ανέφεραν. Αυτό ζέστανε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα που έμοιαζε στο τέλος σαν μία φιλική ακόμα και συγγενική συνάθροιση.

Στην όμορφη αυτή ατμόσφαιρα και στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε κατά πολύ ο Κος Δημήτρης Χατζηπαυλής, μέλος του ΚΑΠΗ Περισσού αλλά και φίλος όλων των ΚΑΠΗ της πόλης μας, που εθελοντικά προσφέρει τις γνώσεις και  ικανότητές του στην εγκατάσταση, ρύθμιση και λειτουργία του  ηχοσυστήματος που ο ίδιος προσκόμισε από το ΚΑΠΗ Περισσού.

Η προϊσταμένη όλων των παραρτημάτων ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας Κα Ελένη Παπαπαύλου άνοιξε στην αρχή την εκδήλωση προλογίζοντας και στο τέλος την έκλεισε ευχαριστώντας τόσο την κα Τουζοπούλου όσο και όλους  τους συμμετέχοντες.

Τέλος προσφέρθηκαν χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκίσματα.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ