Αιμοδοσία· μήνυμα αλληλεγγύης από τον ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» παρουσιάζει ένα πολυεπίπεδο συνδικαλιστικό έργο στο χώρο της Εκπαίδευσης, αλλά και έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιεί αιμοδοσίες όπου συμμετέχουν εθελοντές, μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο, από τα πιο έγκυρα, ειδικά σε αιματολογικά θέματα. Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ όλα αυτά τα χρόνια καλύπτει δημοσιογραφικά τις συγκεκριμένες δράσεις του Συλλόγου επειδή πιστεύουμε ότι η Αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης, τόσο απαραίτητη στην εποχή μας όπου υπάρχει έλλειψη σε αίμα και που ως δράση οφείλουμε να την αναδείξουμε για να βρει μιμητές.

Η Αιμοδοσία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (11/05) και παρά τις δυσκολίες, λόγω των συνθηκών, είχε επιτυχία.

Η εφημερίδα μας μίλησε με τον Πρόεδρο του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» κ. Κατιμερτζόγλου, ο οποίος είναι και δημ. σύμβουλος. Ο κ. Κατιμερτζόγλου μάς είπε ότι οι εκπαιδευτικοί ακόμη και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν σε μια εποχή που μόλις βγαίνουμε από την σκληρή περίοδο της καραντίνας. Ο Πρόεδρος του «Σεφέρη» έκρινε τη συμμετοχή στην αιμοδοσία ικανοποιητική, ενημερώνοντάς μας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας των αιμοδοτών.

Ο κ. Κατιμερτζόγλου αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έκανε ο Σύλλογος να συμπαρασταθεί όλη αυτή την περίοδο στους διδάσκοντες, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές δυσκολίες με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, δηλώνοντάς μας την απόλυτη αντίθεση του Συλλόγου στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο χαρακτήρισε αντιεκπαιδευτικό. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στην τοποθέτηση καμερών στις αίθουσες μιας και ο κ. Κατιμερτζόγλου θεωρεί την εκπαιδευτική διαδικασία σχέση εμπιστοσύνης εκπαιδευτικού και μαθητή που σε αυτή την περίπτωση αυτή θα παραβιαστεί μετατρεπόμενη σε θέαμα και παραβίαση της προσωπικής ζωής όλων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο Πρόεδρος του «ΣΕΦΕΡΗ» μάς ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος για την αποτροπή όλων αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων συμμετείχε και θα συνεχίσει, σε κινητοποιήσεις, ενώ θα πιέζει την Πολιτεία, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τώρα που ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία.

Στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε και η επικεφαλής γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου, η οποία μας περιέγραψε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται στην Αιμοδοσία, πόσο απλή και ασφαλής είναι, ενώ για την προστασία των αιμοδοτών λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Την γιατρό συνόδευαν και δύο νοσηλευτές, ενώ το Νοσοκομείο πραγματοποιεί ανάλογες δράσεις σε πολλούς δήμους.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε και με παρόντες εκπαιδευτικούς αιμοδότες τους κ.κ. Ιουλία και Βασίλη οι οποίοι έχουν δώσει αρκετές φορές αίμα χωρίς κάποιο πρόβλημα και αισθάνονται ότι η πράξη τους είναι μια πράξη αλληλεγγύης, προσφοράς στον συνάνθρωπο την οποία θα επαναλαμβάνουν.

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ