Αισιόδοξος δήλωσε ο Ηρ. Γκότσης, σε ομιλία του στον Περισσό

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/5), στην πλατεία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό, πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», με ομιλητή τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, παρουσία Αντιδημάρχων, νυν και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και πλήθους Ιωνιωτών και Ιωνιωτισσών.

Ο κ. ΓΚΟΤΣΗΣ
Στην ομιλία του, ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε συνοπτικά στα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής της οποία ηγείται, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Τα καθημερινά γεύματα που προσφέρονται στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας∙ τη διατήρηση όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων «τη μείωση κατά 50% της οικονομικής εισφοράς των γονιών για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Δημοτική Κατασκήνωση», διευκρινίζοντας πως «στους παιδικούς σταθμούς περίπου το 50% των δημοτών δεν καταβάλλει τροφεία», επισημαίνοντας τη «συνέχιση της λειτουργίας και των τεσσάρων Κ.Α.Π.Η. του Δήμου με παράλληλη αύξηση των δραστηριοτήτων τους, καθώς και του επιστημονικού προσωπικού που τα στελεχώνουν», κι ακόμη μνημόνευσε τη συνέχιση της λειτουργίας των δραστηριοτήτων της καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά που τελειώνουν το σχολείο και οι δικοί τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προσέχουν τις πρωινές ώρες.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γκότσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Παράλληλα, επιλέξαμε να κάνουμε κάποια έργα υποδομής, τα οποία θωρακίζουν την πόλη μας. Εμείς θεωρούμε ότι μια πόλη είναι «έξυπνη» πόλη όταν έχει κοινωνικές υποδομές, όταν είναι ανθρώπινη πόλη, όταν οι γονείς μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους με σιγουριά να φροντίζονται στους παιδικούς σταθμούς, όταν οι μαθητές όλων των ηλικιών μπορούν να πηγαίνουνε σε σχολικά κτήρια, τα οποία είναι σε πάρα πολύ κατάσταση, όταν δεν τους λείπουν βασικά υλικά και εργαλεία για να κάνουνε σωστά την εκπαίδευσή τους. Μπορεί να μας θεωρούν κάποιοι θιασώτες νεοφιλελεύθερων πολιτικών ότι κάποιες γειτονιές λαϊκές, σαν τον Δήμο τον δικό μας, σαν το Περιστέρι, δεν ξέρω ποιον άλλον Δήμο ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ότι τα παιδιά τα δικά μας πρέπει να γίνονται μόνο ψυκτικοί ή μόνο ηλεκτρολόγοι ή δεν ξέρω τι άλλο. Οι παλαιότεροι γνωρίζουμε ότι εμείς σαν Δήμος έχουμε παράδοση στις τεχνικές σχολές. ΟΙ τεχνικές σχολές «Όμηρος», που τις είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Γιάννης Δομνάκης, ήταν απ’ τις καλύτερες τεχνικές σχολές, που υπήρχαν τότε, μαζί με τη «Σιβιτανίδειο» και κάποιες άλλες. Και βοήθησαν πάρα πολύ οι τεχνικές σχολές να βγάλουνε δημότες μας, δικά μας παιδιά, τα οποία πρόκοψαν με τεχνικά επαγγέλματα. Όμως, δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι μονόδρομος. Δεν πιστεύουμε ότι τα δικά μας παιδιά θα πρέπει να γίνουν μόνο τεχνίτες. Γι’ αυτό σαν Δήμος παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, να υπάρχουνε ίσες δυνατότητες στους μαθητές της πόλης μας με τους μαθητές άλλων πλούσιων γειτονιών, για να μπορεί το κάθε παιδί να επιλέγει τι ακριβώς θέλει να κάνει και να μπορεί να το κάνει. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλά χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό πηγαίνουνε για τις λειτουργίες των σχολείων. Είναι κι αυτό μια επιλογή στην κατεύθυνση αυτή που σας είπα. Ότι θέλουμε τα δικά μας παιδιά να έχουν ίσες δυνατότητες, ίσες ευκαιρίες με άλλα παιδιά ιδιωτικών σχολείων ή με άλλα παιδιά άλλων γειτονιών. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάποια άλλα πράγματα. Είναι, όμως, μια επιλογή, που πιστεύουμε ότι μας την εγκρίνατε στις εκλογές του ’14 και νομίζω ότι έχουμε δικαιωθεί και ότι θα μας εγκρίνετε πάλι να συνεχίσουμε αυτή την τακτική, όσο η χώρα μας περνάει δύσκολα, όσο τα χρήματα του δήμου, αυτά που παίρνουμε από την κρατική επιχορήγηση, είναι λίγα, όσο έχουνε μειωθεί οι επιδοτήσεις για διάφορες άλλες δράσεις.», προσθέτοντας πως: «Επιλέξαμε να κάνουμε έργα σοβαρά, υποδομής. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας χρηματοδοτηθήκαμε 28 εκ. Ευρώ για να κάνουμε τρεις μεγάλες εργολαβίες αντιπλημμυρικών έργων, να τελειώσουμε με το πρόβλημα των πλημμυρών και να μην υπάρχει κανένας παραμικρός κίνδυνος για γειτονιές του Δήμου μας να πλημμυρίσουν, να μην υπάρχει ο παραμικρός φόβος να χαθούνε περιουσίες, να καταστραφεί κανείς επαγγελματίας, αν τυχόν πλημμυρίσει η επιχείρησή του. Η τελευταία εργολαβία δημοπρατείται αυτές τις μέρες και αφορά το κομμάτι εδώ, του Περισσού.».

Επίσης, ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην έναρξη κατασκευής του υπόγειου «πάρκινγκ» στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150, και στην παράλληλη κατασκευή ελεύθερων χώρων πρασίνου κ.τ.λ., καθώς και στην κατασκευή της πεζογέφυρας της οδού Παναγούλη, κι ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος και έχει καθήκον να φροντίζει για όλους τους δημότες, για όλες τις ηλικίες.», προσθέτοντας πως: «Στο μυαλό μας και στον σχεδιασμό μας είναι να παρέχουμε σε όλες τις κατηγορίες των δημοτών μας υποδομές για να μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους. Πολλά τα έχουμε καταφέρει, πολλά έχουνε μείνει πίσω. Αλλά τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι τέτοια, που να μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αυτά που κάναμε παλιότερα, και το υπαλληλικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου έχει μειωθεί από το ’11 μέχρι σήμερα με περισσότερο από 150 εργαζόμενους και υπαλλήλους, και καταλαβαίνετε ότι και απλά πραγματάκια δεν αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα.».

Ακολούθως, ο κ. Γκότσης μίλησε σχετικά με τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου και στη συνεργασία για αυτόν τον σκοπό με τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης, διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Θέλουμε να έχουμε την κριτική σας, θέλουμε να έχουμε τις παρατηρήσεις σας, θέλουμε να έχουμε τη συμπαράστασή σας για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε. Ειλικρινά σας λέω ότι δεν μπορεί μια Δημοτική Αρχή, όσο και ικανή να είναι, όσο και δραστήρια να είναι, να μπορεί να ανταποκριθεί στα τόσα πολλά προβλήματα και να εντοπίζει και προβλήματα που έχει ένας Δήμος μεγάλος σαν κι εμάς.» κι ακόμη μνημόνευσε την ολοκλήρωση των εξεδρών του Δημοτικού Σταδίου και των γραφείων κάτω από αυτές για τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να εξαγγείλει μεταξύ άλλων πως: «Προγραμματίζουμε και κολυμβητήριο. Είναι έτοιμο. Θα μπει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Ένα κολυμβητήριο, που δεν το έχουμε. Και θεωρούμε ότι είναι έργο προτεραιότητας το κολυμβητήριο γιατί εξυπηρετεί από βρέφη έως και δημότες μας μεγάλης ηλικίας. Σχεδιάζουμε να γίνει ένα μικρό κλειστό γυμναστήριο στον χώρο πάλι του Δημοτικού Σταδίου, να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητα των αθλητικών συλλόγων μπάσκετ και βόλεϊ. Αυτά τα έργα τα προκρίνουμε, με την έννοια ότι μπορεί να προσφέρουνε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσο προσφέρει το να ασφαλτοστρώσουμε περισσότερα μέτρα των δρόμων μας. Μ’ όλες αυτές τις δυσκολίες την πενταετία περίπου που μας πέρασε ασφαλτοστρώσαμε και δρόμους. Έχουμε αφήσει, όμως, χωρίς άσφαλτο αυτούς που θα περάσει το φυσικό αέριο, σ’ αυτούς που θα σκαφτούνε να περάσουνε οι αγωγοί των ομβρίων. Θα το θεωρούσαμε κοροϊδία για τον κόσμο και χάσιμο χρημάτων να πηγαίνουμε να ασφαλτοστρώνουμε δρόμους και σε πέντε ή σε έξι μήνες θα τους ξανά σκάβουμε για να περάσουμε δίκτυα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της πόλης μας.».

Κατόπιν, ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στο έργο της Γεωθερμίας, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να καλύψει το κενό της οικονομικής δυσπραγίας με διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α., τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Αυτή τη στιγμή τρέχουν 14 τέτοια προγράμματα στον Δήμο μας.», είπε μεταξύ άλλων πως: «Θεωρώ πως οι δράσεις μας έχουν θετικό πρόσημο σε ότι αφορά τον κοινωνικό τομέα και τα έργα υποδομής.» τονίζοντας πως: «Σε αυτή την προσπάθεια βρήκαμε μεγάλη βοήθεια και ανταπόκριση από την Περιφέρεια.», ενώ ολοκληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά πως: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρή η εκλογική μάχη αυτής της Κυριακής, θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε, και σας καλώ όχι μόνο να πάτε να ψηφίσετε και να στηρίξετε την «Ενότητα», αλλά να μας βοηθήσετε και τις τελευταίες μέρες μέχρι την Κυριακή.».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να συζητούν σε πηγαδάκια για τις πολιτικές εξελίξεις και να δηλώνουν αισιόδοξοι για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ