Αίτημα για να τεθεί στο Δημ. Συμβούλιο η πληρωμή των σχολικών καθαριστριών από την “Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας”

Ν. Ιωνία 10-10-2019

Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Κ. Κουλούρη
Τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κα Θωμαΐδου.
Κοινοποίηση: Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους Νέας Ιωνίας. 

Αίτημα για εισαγωγή θέματος στην ημερήσια διάταξη του επόμενου ΔΣ
Θέμα: Πληρωμή σχολικών καθαριστριών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/9/2019 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα της δίμηνης καθυστέρησης των δεδουλευμένων, των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου της Νέας Ιωνίας.

Η αιτιολόγηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ότι δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη οι σχολικές επιτροπές, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για να παραμένουν απλήρωτες οι εργαζόμενες οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη και δεν θα πληρώσουν αυτές την όποια καθυστέρηση που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει στην πληρωμή τους.

Επαναφέρουμε το αίτημά τους για την άμεση πληρωμή τους, για το οποίο η Δημοτική Αρχή έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιηθεί και να έχει λύσει το πρόβλημα, παίρνοντας η ίδια την ευθύνη, να πληρωθούν οι εργαζόμενες με χρήματα του Δήμου τα οποία θα επιστραφούν όταν έρθει η μισθοδοσία τους.

Ήδη έχουν περάσει 10 μέρες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι παραπάνω δικαιολογίες ή οι εύκολες υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής ότι θα βρεθεί λύση άμεσα, χωρίς να δεσμεύται σε τίποτα, παρατείνουν τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην επιβίωση κυριολεκτικά ενός κλάδου εργαζομένων του Δήμου μας του οποίου οι αμοιβές μόνο ως μισθοί πείνας μπορούν να χαρακτηρίζονται.

Η Δημοτική αρχή οφείλει να βρει λύση τώρα. Δεν θα πληρώνουν, οι εργαζόμενοι τις αιτίες των καθυστερήσεων στη συγκρότηση και λειτουργία των δημοτικών οργάνων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των σχολικών επιτροπών.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των απλήρωτων εργαζομένων εισηγούμαστε το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο απαιτώντας να πληρωθούν άμεσα από τα ταμιακά αποθεματικά με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι να ξεπεραστούν τα όποια νομικά ή γραφειοκρατικά εμπόδια.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κατιμερτζόγλου Κ., Τσουκαλάς Π., Χαμαλίδης Θ., Ματθαίου Αλ., Μποτζιολή Ελ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ