Αίτημα της “Δημιουργία Αλληλεγγύη” στο Δημ. Συμβούλιο για την προσχολική αγωγή

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 30-09-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτότυπες και εξωθεσμικές πρακτικές υιοθετεί η νέα Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να αποφύγει την συζήτηση επίμαχων θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απτό παράδειγμα η υπόθεση της εφαρμογής της προσχολικής αγωγής στην πόλη, που έγινε αιτία ταλαιπωρίας για γονείς και παιδιά, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για κατάλληλους χώρους.

Η παράταξή μας, η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ζήτησε την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο με έγγραφό της που κατατέθηκε αμέσως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων.

Η Δήμαρχος όμως αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να ενημερώσει για τις όποιες εξελίξεις το Σώμα, προτίμησε ένα επικοινωνιακό μανιφέστο μέσω Τύπου, κατηγορώντας όσους εξέφρασαν την ανησυχία τους για «κροκοδείλια δάκρυα».

Παράλληλα, στη διάταξη θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου, που έστειλε ο πρόεδρος του Σώματος δεν υπάρχει καμία αναφορά για το μείζον ζήτημα της προσχολικής αγωγής και το αίτημά μας.

Επανήλθαμε και διαμαρτυρηθήκαμε με νέο έγγραφο μας, που απευθύνεται στον πρόεδρο του Δ.Σ. και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:  Αιτούμεθα, να συμμορφωθείτε με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και να εισάγετε το ως άνω θέμα στη προσεχή συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου 2019, αναλογιζόμενος αφενός την σπουδαιότητα του, αφετέρου την αναγκαιότητα συζήτησής του άμεσα.

Ελπίζουμε ειλικρινά πως η νέα Δημοτική Αρχή θα σεβαστεί τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τον τρόπο λειτουργίας του. Οι μετέχοντες σε αυτό είναι εκλεγμένοι Σύμβουλοι και τα θέματα που βάζουν είναι εκείνα που απασχολούν πραγματικά την πόλη και τους κατοίκους της.


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 27-09-2019

ΠΡΟΣ Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως ήδη γνωρίζετε, με το με αρ. πρωτ. 26522 / 19-09-2019 έγγραφο μας αιτηθήκαμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Προσχολικής Αγωγής, που απασχολεί την πόλη μας. Εντούτοις, με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι στην χθεσινή ηλεκτρονική πρόσκληση που λάβαμε, το θέμα αυτό δεν έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη.

Αιτούμεθα κατά συνέπεια, να συμμορφωθείτε με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και να εισάγετε το ως άνω θέμα στη προσεχή συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου 2019, αναλογιζόμενος αφενός την σπουδαιότητα του, αφετέρου την αναγκαιότητα συζήτησής του άμεσα.

Για την παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣ. – ΚΑΝΑΒΟΣ ΜΙΛ. – ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΦΩΤ. – ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΡ. – ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝ. – ΚΛΑΡΑ ΑΝΑΣΤ. – ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΘ. – ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΣΩΤ. – ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΓΛΟΥ ΧΡ. – ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡ. – ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. – ΣΤΕΦΑΣ ΓΕΩΡ. – ΝΑΪΣΙΔΟΥ ΣΟΦ. – ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ  ΜΑΡ. ΕΛΙΣ.


Νέα Ιωνία 19/09/2019

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

Ως Δημοτική παράταξη παρακολουθούμε άναυδοι το τελευταίο διάστημα όσα συμβαίνουν με την εφαρμογή της προσχολικής αγωγής στη Νέα Ιωνία. Κατανοούμε ότι η νέα Δήμαρχος δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις δυσκολίες με την εύρεση χώρων, παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και μέλη της παράταξής της στήριξαν σθεναρά την εφαρμογή του μέτρου, πριν εκλεγούν, παραβλέποντας τις πρακτικές δυσχέρειες, που επίμονα τους είχαμε επισημάνει.

Η προσχολική αγωγή είναι εξαιρετικά σπουδαία για την ψυχοσύνθεση, την κοινωνικοποίηση και τον τρόπο που μπαίνουν οι σωστές βάσεις για να αποκτήσουν τα παιδιά δημιουργική αντίληψη. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι στην πόλη μας το μέτρο τείνει να μετεξελιχθεί σε ένα πρόχειρο τρόπο να «παρκάρουν» οι εργαζόμενοι γονείς τα παιδιά τους για κάποιες ώρες.

Επιπλέον, οι αλλεπάλληλες συναντήσεις της Δημάρχου με τους γονείς των προνηπίων απέδωσαν διαλόγους που μας εκθέτουν ως Δήμο. Οι εξωθεσμικές συνομιλίες της σε ανοιχτή ακρόαση με στέλεχος της Περιφέρειας, ενώπιον δεκάδων γονιών είναι τουλάχιστον άστοχη προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών. Το θέμα είχε συζητηθεί από τον Μάρτιο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τότε είχαμε εκφράσει ως παράταξη τις αμφιβολίες μας για το αν θα υπάρξουν άμεσα λειτουργικοί χώροι για την προσχολική αγωγή στη Νέα Ιωνία. Τον Αύγουστο επαναφέραμε τις αντιρρήσεις μας για το ζήτημα της στέγασης των παιδιών ενώ η κα Θωμαΐδου και η παράταξή της υπερψήφισαν τη σχετική διάταξη για άμεση εφαρμογή του μέτρου στην πόλη. Όταν όμως υπερθεματίζεις προεκλογικά θα πρέπει να έχεις και την ετοιμότητα να εφαρμόσεις μετεκλογικά. Αντ’ αυτού η Δήμαρχος δήλωσε ότι την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία παρακαλούσε τους συναρμόδιους  για αναβολή ή αναστολή της προσχολικής αγωγής στη Νέα Ιωνία, μέχρι να βρει χώρους κατάλληλους και λύσεις. Απορίας άξιο είναι που ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν έφτασε για να υπάρξει ο σωστός προγραμματισμός.

Όμως, η εξαιρετικά προβληματική κατάσταση που εκδηλώθηκε δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έχει τη σφραγίδα των επιλογών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Γκότση, που ήθελε να εφαρμόσει τη διετή προσχολική εκπαίδευση, χωρίς την παραμικρή προετοιμασία υποδομών και χώρων παρ’ ότι ήξερε τα προβλήματα που θα ενσκήψουν.

Το δυσάρεστο είναι πως όμηροι αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες παιδιά και οι οικογένειές τους, που ταλαιπωρούνται αναίτια από «μαθητευόμενους μάγους».
Καλούμε άμεσα τη Δήμαρχο να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δώσει οριστικές λύσεις με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Σώμα και την τοπική κοινωνία της Νέας Ιωνίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.-ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΓΛΟΥ ΧΡ. – ΚΑΝΑΒΟΣ ΜΙΛ.- ΚΛΑΡΑ ΑΝ.- ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΕΛ.-ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΡ.- ΝΑΪΣΙΔΟΥ ΣΟΦ. – ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΘ. – ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Σ.- ΣΤΕΦΑΣ Γ.- ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗΣ Γ.-ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ Φ. – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ