Ακυρώνεται το 9ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στην πόλη μας

Ακυρώνεται τελικά το 9ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη που θα γινόταν, όπως και πέρσι, στην πλ. Αγίου Γεωργίου (7-12/9) και το οποίο είχε εξαιρετική επιτυχία, με εκατοντάδες μικρούς Ιωνιώτες που το παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς τους. Την απόφαση πήρε ο Δήμος Ν. Ιωνίας λόγω κορονοϊού, ενέργεια που δέχεται ήδη έντονη κριτική, μιας και αντίστοιχες εκδηλώσεις σε άλλους δήμους όπως τα Σπαθάρεια στο Μαρούσι από το Δήμο Αμαρουσίου που συνεχίζονται, όπως και οι παραστάσεις στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, στο Μπραχάμι, ενώ θα γίνουν κανονικά οι παραστάσεις στο Δήμο Νίκαιας -Ρέντη.

Η κριτική επικεντρώνεται στο θέμα της προστασίας από τον ιό όπου θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες, αποστάσεις), όπως και στους άλλους δήμους, έστω και με μειωμένο αριθμό θεατών, μιας και επιτράπηκε και το άνοιγμα των σχολείων.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                                    
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 7/9/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ακυρώνεται το 9ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Νέα Ιωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοινώνει τη ματαίωση του 9ου Φεστιβάλ Καραγκιόζη που είχε προγραμματιστεί από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. και το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών.

Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν μας επιτρέπουν να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, παρά το γεγονός ότι το φετινό φεστιβάλ είχε σχεδιαστεί λεπτομερώς για να χαρίσει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους.

Ελπίζουμε σύντομα να εξαλειφθεί η πανδημία και να απολαύσουμε ξανά, όλοι μαζί, ασφαλείς το Φεστιβάλ Καραγκιόζη, τον πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας, που έχει κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, σε μια προσπάθεια της διατήρησης της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη.

Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά αυτές τις μέρες για τον σχεδιασμό του Φεστιβάλ, καλλιτέχνες, δημιουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ