Με έντονους τόνους αμφισβητήθηκε από την Αντιπολίτευση η διαδικασία αντικατάστασης μέλους της Β/βάθμιας Σχολικής επιτροπής

Η Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία: Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Ιωνίας (20/7). H εισήγηση της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Αλατσίδου άναψε φωτιές στην Αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκ μέρους της αμφισβητήσεις. Συγκεκριμένα η κ. Αλατσίδου πρότεινε ως αντικαταστάτη της παραιτηθείσας κ. Ναταλίας Κουρεμένου, Δ/ντριας του 1ου ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, τον κ. Θεόδωρο Χριστοδούλου, Δ/ντή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Η πρότασή της αμφισβητήθηκε έντονα από τον δημ. σύμβουλο της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μιλτιάδη Καναβό, ο οποίος είναι και Δ/ντής του 3ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Ο κ. Καναβός αμφισβήτησε ότι έχει τηρηθεί στην πρόταση της Αντιδημάρχου  για την επιλογή του αντικαταστάτη η υποχρεωτική σειρά αρχαιότητας, μιας και ο κ. Χριστοδούλου τυγχάνει 5ος Δ/ντής στη λίστα. Η κ. Αλατσίδου υπερασπίστηκε την επιλογή της λέγοντας ότι ενημερώθηκαν με email οι 5 πρώτοι στη σειρά αρχαιότητας Διευθυντές σχολείων και ο μόνος που απάντησε θετικά ήταν ο 5ος, ο κ. Χριστοδούλου.

Η συζήτηση οξύνθηκε, αφού ο κ. Καναβός στάθηκε και σε παλαιότερη υπόθεση που τον αφορούσε πάλι με την εξαίρεσή του από τις σχολικές επιτροπές για την οποία έχει υποβάλλει μήνυση κατά της δημάρχου και του προέδρου του δημ. συμβουλίου. Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη η πολύμηνη αργοπορία της αντικατάστασης του παραιτηθέντος μέλους και ο τρόπος επικοινωνίας με τους 5 διευθυντές. Ερωτήσεις και επισημάνσεις έκαναν από τη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» οι κ.κ. Αναμουρλόγλου, Σκευοφύλακας, Τσομπάνογλου και Χριστοδούλου, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μανούρης έθεσε θέμα νομιμότητας των αποφάσεων της Β/βάθμιας επιτροπής, αφού δεν είχε αντικατασταθεί από τον Νοέμβριο του ‘19 το παραιτηθέν μέλος.

Στη συζήτηση παρενέβησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας» κ.κ. Αθυμαρίτου και Κανλής που ζήτησαν από την κ. Αλατσίδου να προσκομίζει και τα απαντητικά emails την Δ/ντών. Από την πλευρά της «Λαϊκής συσπείρωσης» ο επικεφαλής της κ. Κατιμερτζόγλου δήλωσε ότι δεν τους ικανοποιούν οι απαντήσεις της Αντιδημάρχου και η όλη διαδικασία και αποχωρούν από τη συζήτηση.

Τελικά ο κ. Μανούρης πρότεινε να υπάρξει αναβολή της συζήτησης του θέματος για να υπάρξει γνωμοδότηση για τη νομιμότητα των αποφάσεων της Β/βάθμιας σχολ. Επιτροπής(λόγω μη έγκαιρης αντικατάστασης του μέλους της). Η πρόταση έγινε ομοφώνως δεκτή με 25 ψήφους και 1 αποχή του προέδρου του δημ. συμβ. κ. Κουλούρη, λόγω της δικαστικής του εκκρεμότητας με την μήνυση του κ. Καναβού.

Α.Θ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ