Ανακοίνωση KKE Νέας Ιωνίας, Περισσού, Καλογρέζας – Αλσούπολης κατά δημοτικής αρχής και άλλων

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης Ν. Ιωνίας, Περισσού, Καλογρέζας – Αλσούπολης του ΚΚΕ

Όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή τόσο το χειρότερο για …τον λαό της πόλης!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας και οι συνέπειες από την καταστροφική αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, που βάζει στο ζύγι την ανθρώπινη ζωή και υγεία με την κερδοφορία των λίγων, εκφράζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στη ζωή του λαού και της νεολαίας. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση, χιλιάδες εργαζόμενοι στα όρια της επιβίωσης, χιλιάδες επαγγελματίες λίγο πριν την καταστροφή, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας τους και οξυμένα προβλήματα στα σχολεία.

Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα! Γι’ αυτό, είναι ώρα ευθύνης για όλους!

Στην πόλη μας, τη Νέα Ιωνία, η κυβέρνηση βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο για να προωθήσει την εγκληματική πολιτική της: Τη δημοτική αρχή.

  • Η δημοτική αρχή στάθηκε εχθρικά ή στην καλύτερη περίπτωση με αδιαφορία απέναντι σε προτάσεις και διεκδικήσεις σωματείων και φορέων. Δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τη θωράκιση της υγείας του λαού της πόλης, έκτακτα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, εκπαιδευτικών, υγειονομικών, μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ κ.λπ.
  • Δεν ψέλλισε ούτε λέξη για αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, για διαμόρφωση κρατικού σχεδίου ώστε να αυξηθούν οι αίθουσες των σχολείων και να αποφευχθεί ο συνωστισμός των μαθητών. Δεν πρότεινε ούτε έναν χώρο του δήμου που θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση. Αντίθετα ήταν λαλίστατη στην υπεράσπιση αυτής της πολιτικής όταν η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το …πολύπαθο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας. Αλήθεια, ποιοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι δυνατόν να τηρηθούν σε κοντέινερ και οικίσκους (βλ. 6ο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, 7ο και 9ο Νηπιαγωγείο);
  • Δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις εκπροσώπων σωματείων και φορέων της πόλης μας, τις προτάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για μέτρα σε κρίσιμους χώρους, όπως οίκοι ευγηρείας και δημόσια κτίρια (βλ. ΕΦΚΑ Ν. Ιωνίας), με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες κρούσματα σ’ αυτούς τους χώρους.
  • Απέρριψε όλες τις προτάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την 4μηνη απαλλαγή των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων και εμπόρων από τα δημοτικά τέλη στην πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί στο σύνολό της η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή των ΕΒΕ στο δεύτερο κύμα.
  • Κράτησε εχθρική στάση απέναντι στον μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών, που διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας της δικής τους, των οικογενειών και εκπαιδευτικών τους (βλ. μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, μαζικά τεστ, επαρκή αντισηπτικά κ.ά.).
  • Δεν καταδίκασε το όργιο καταστολής και ασυδοσίας της κυβέρνησης, την επιχείριση φίμωσης και περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ψηφίζοντας «λευκό» σε αντίστοιχα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Αρνείται να εφαρμόσει απόφαση δικαστηρίου, που αναγνωρίζει σε 8 εργαζόμενους του ΚΕΒΡΕΦΟ να πάρουν επίδομα που δικαιούνται.
  • Υλοποίησε κάθε κυβερνητικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους. Π.χ. κατήργησε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεκάδων εργαζομένων του Δήμου, εφάρμοσε τον νόμο της ΝΔ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων του Δήμου, με τον οποίο καταργείται η υποχρεωτικότητα να παρέχονται τα ΜΑΠ εντός έτους, απαλλάσσονται οι εργοδότες (βλ. δημοτική αρχή) από κάθε ευθύνη για τυχόν εργατικά ατυχήματα κ.ά.
  • Ψήφισε -γι’ άλλη μια χρονιά- έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που κινείται στην ίδια λογική με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές: Να μη διεκδικεί πόρους από την κυβέρνηση για έργα ζωτικής σημασίας για την πόλη, να μην ιεραρχεί τις επείγουσες λαϊκές ανάγκες.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα κατέφυγε σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, για να κρύψει τις κραυγαλέες ευθύνες της για την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού της πόλης, για να προωθήσει απαρέγκλιτα τον αντιλαϊκό κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ιδιαίτερο καταμερισμό σε αυτή την επίθεση έχει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδης, γνωστός γυρολόγος της πόλης μας, ο οποίος δε χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει τις περγαμηνές του στον βρώμικο αυριανισμό, τον εργατοπατερισμό και τον αντικομμουνισμό.

Τα παραδείγματα πολλά: Η υλοποίηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου της κυβέρνησης της ΝΔ, η διαστρέβλωση και συκοφαντία των θέσεων του ΚΚΕ, οι ψευδείς και ανυπόστατες τοποθετήσεις εναντίον της δράσης του ΚΚΕ, η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, πραξικοπηματικού τύπου αποβολή του εκλεγμένου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Τσουκαλά, από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου κ.ά.

Τελευταίο έργο του η υπονόμευση της ίδιας της υγείας και ζωής των εργαζομένων του Δήμου, εξαγοράζοντας την προστασία τους με την προσφορά των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε χρήμα. Αν ο κ. Χατζησαββίδης και οι συνέταιροί του στον εργατοπατερισμό, όπως ο γραμματέας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας, διευθυντής Οικονομικών του Δήμου και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, θέλουν να κάνουν κοινωνική πολιτική, να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση την επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δήμου, την επιστροφή όσων «κλάπηκαν» τα προηγούμενα χρόνια από τους εργαζομένους. Τα ΜΑΠ είναι εργατικό δικαίωμα που προστατεύει τη ζωή των εργαζομένων!

Στη χρεοκοπημένη πολιτική της δημοτικής αρχής βάζουν πλάτη όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων του συστήματος (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) στη Νέα Ιωνία!

Ισχυρή κάλυψη στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η δημοτική αρχή στη Νέα Ιωνία, αξιοποιώντας την “προίκα” των προηγούμενων δημοτικών αρχών (βλ. Γκότση-ΣΥΡΙΖΑ, Χαραλάμπους-ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) δίνει και η στάση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ στην περιοχή, που παίζουν τον ρόλο της “χρήσιμης” – “συμπολιτευόμενης” αντιπολίτευσης. Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα εκφράστηκαν οι στρατηγικές συγκλίσεις αυτών των κομμάτων και των παρατάξεών τους στον Δήμο: Στον χαρακτήρα του προϋπολογισμού, στην κατεύθυνση της φορολογίας σε βάρος των εργαζομένων, στη μη υπερψήφιση προτάσεων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την ανακούφιση του λαού κ.ο.κ. Η πιο σημαντική συνεισφορά τους, όμως, ήταν η προβολή της άποψης, ότι σε “έκτακτες συνθήκες” η διεκδίκηση και ο αγώνας πρέπει να αναστέλλονται, δίνοντας άλλοθι στην καταστολή, με το πρόσχημα της “ατομικής και κοινωνικής ευθύνης”. Από κοντά και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Δήμο, που με τον συνήθη τυχοδιωκτισμό τους, ναρκοθετούν τις διεκδικήσεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος, καλλιεργώντας τον συμβιβασμό, βάζοντας πλάτη στον «εργατοπατερισμό» (βλ. ΜΑΠ εργαζομένων Δήμου).

Με το κεφάλι ψηλά θα ανασάνουμε πραγματικά!

Η προσδοκία ότι η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει, δε σημαίνει ότι θα τελειώσουν οι δυσκολίες για τον λαό, ότι θα αναπληρωθούν οι νέες απώλειες που ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες. Η επιστροφή στη λεγόμενη “κανονικότητα” θα φανερώσει ένα νέο “τοπίο” που ήδη διαμορφώνεται, με την ευκαιρία και το πρόσχημα της πανδημίας. Αυτό το τοπίο φτιάχνεται από τα υλικά που υπαγορεύουν οι ανάγκες του κεφαλαίου, για πιο σύγχρονες και εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, ακόμη πιο ευέλικτη και φθηνή εργασία, επέκταση της τηλεργασίας, της απλήρωτης δουλειάς. Θα φανερώσει την επιδείνωση των όρων ζωής, ακόμα και την καταστροφή χιλιάδων μικροεπαγγελματιών, π.χ. στο λιανικό εμπόριο, στον επισιτισμό.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός, να οργανώσει την αντεπίθεσή του για θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη δημόσια και δωρεάν, μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων του, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι αξιοπρεπές εισόδημα, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών.

Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα επιτελεία του. Με την “οργανωμένη απειθαρχία”, όπως εκφράστηκε στον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, του Πολυτεχνείου, σε απεργιακές μάχες και ημέρες αγωνιστικής δράσης, στέλνουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας και η διεκδίκηση δεν κάνουν «διάλειμμα», τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος και δέχεται νέα επίθεση στα δικαιώματά του.

Απλώνουμε το χέρι στους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, σε όσους βλέπουν στο κόμμα μας τη σταθερή μαχητική, αξιόπιστη δύναμη που, παντού και πάντα, βγαίνει μπροστά με τόλμη. Μπορούμε να συναντηθούμε στους καθημερινούς αγώνες, για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι μόνο με ψηλά το κεφάλι, μπορούμε να “ανασάνουμε” πραγματικά.

Σημ.ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr:Για τα αναγραφόμενα της ανακοίνωσης για πολιτικά πρόσωπα του δήμου μας, αρμόδιες είναι οι ΚΟΒ του ΚΚΕ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ