Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Οι αγώνες μας  έχουν Αποτελέσματα!!

Με την παρέμβαση του συλλόγου καθαριστριών και του σωματείου μας στη Δημοτική Αρχή, δόθηκε λύση για την πληρωμή των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών που παραμένουν απλήρωτες επειδή δεν έχουν ορισθεί ακόμα οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε η Δημοτική Αρχή να πληρώσει στις 24 Οκτώβρη τα χρωστούμενα του Σεπτεμβρίου και στις 10 Νοέμβρη τον Οκτώβριο.

Αναδείχθηκε όμως ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να το αναφέρουμε. Αρχικά η Δήμαρχος δεν ήθελε να παραστεί στη συνάντηση μαζί της, με τις απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες  το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου και επέλεξε να παρευρεθεί μόνο το μέλος του δ. συμβουλίου από το κλαδικό τους σωματείο, επειδή είχε έρθει από μακριά!!! Με την αποφασιστική όμως παρέμβαση της εκπροσώπου της ΔΑΣ που είναι και μέλος της διοίκησης του  σωματείου μας. και Α. αντιπρόεδρος στο σωματείο,  συμμετείχε το σωματείο στη συνάντηση !!! Επικαλέστηκε δε η Δήμαρχος ότι για την μη συμμετοχή του Σωματείου μας στη συνάντηση για τις απλήρωτες συναδέλφους μας, είχε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του Σωματείου,  που πότε μιλά σαν διευθυντής οικονομικών του Δήμου και την ίδια στιγμή δηλώνει ότι τώρα θα μιλήσω σαν πρόεδρος του σωματείου!!! που κρύβει σκόπιμα και την κομματική του ταυτότητα ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι νομίζουμε υποχρέωση του προέδρου να ξεκαθαρίσει την θέση του, αν είχε συμφωνήσει να μην παρευρεθεί το σωματείο. Μην  ξεχνάμε επίσης συνάδελφοι ότι ο προηγούμενος γεν. γραμματέας    του σωματείου μας  ήταν υποψήφιος δημ. σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο με την Δήμαρχο!!! (Μετά την ηθελημένη μετακίνηση του σε άλλο χώρο εργασίας..Υπουργείο) και ήταν στο ίδιο  ψηφοδέλτιο με τον σημερινό μας πρόεδρο στις Εκλογές του σωματείου μας.

Συνάδελφοι όπως και μέχρι σήμερα με όλες τις Διοικήσεις του Δήμου, ήμασταν δίπλα στους εργαζόμενους!!! Με τη πρωτοπόρα δράση μας σαν  εκλεγμένοι της ΔΑΣ !!! (Μακριά από μας φαινόμενα να κάνουμε κρυφές συναντήσεις- συμφωνίες με τις δημοτικές αρχές.) Σαν σύλλογος με την επιμονή της ΔΑΣ, λύσαμε  προβλήματα όπως αποτροπή απολύσεων (ΚΕΒΡΕΦΟ όταν είχαν απολυθεί οι δύο εγκυμονούσες), πληρωμής, συνθηκών εργασίας, χορήγησης μέσων προστασίας, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο του Δήμου άσχετα από σχέση εργασίας και φορέα πρόσληψης του.

Όπως τώρα έτσι και στο μέλλον δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αμφισβήτηση του σωματείου και του ρόλου του στη στήριξη των εργαζομένων. Αντικειμενικά τέτοιες ενέργειες  συνάδουν με την προσπάθεια κυβέρνησης επενδυτών να επιβάλουν σιγή στο εργατικό κίνημα για να γκρεμίσουν  όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα την αγωνιστική μας δράση για:

  • Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στο σύνολο του.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
  • Καμιά περικοπή στα Βαριά και Ανθυγιεινά.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ