Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Συνεδρίασε στις 27/2 το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ένα από τα θέματα του Γενικού Συμβούλιου ήταν η αντικατάσταση στην εκτελεστική επιτροπή του Βασίλη Γκιτάκου μετά την παραίτηση του. Ο συνάδελφος με δήλωση του ξεκαθάρισε ότι η έδρα στην εκτελεστική επιτροπή ανήκει στο ΜΕΤΑ ΟΤΑ και δεν μπορεί να διεκδικηθεί από άλλη παράταξη εφόσον υπάρχει πράγματι αναπληρωματικό μέλος.

Αυτή ήταν και η επίσημη τοποθέτηση της ΔΑΣ – ΟΤΑ, ότι θα πρέπει να γίνει αναπλήρωση του μέλους που παραιτήθηκε από την ίδια την παράταξη που κατείχε την έδρα  και όχι εκλογική διαδικασία όπως πραξικοπηματικά προχώρησε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Κάν’ το όπως η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ

ΣΥΝΑΝ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, εισάγοντας ήθη σαν αυτά της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ καταπάτησαν κάθε έννοια αντιπροσωπευτικότητας, οδηγώντας σε μια εκτροπή και από κοινού αποφάσισαν αντί για αντικατάσταση να προχωρήσουν σε νέα εκλογή και να δώσουν την έδρα της εκτελεστικής επιτροπής στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και έγινε το ιστορικά αμίμητο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει 2 μέλη στο γενικό συμβούλιο εξέλεξε μέλος στην εκτελεστική με 19 ψήφους χάρη στη διπλοψηφία από ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ.

Ακόμα και όταν απέναντι σ ‘αυτή την μεθόδευση ο Βασίλης Γκιτάκος ζήτησε να αποσύρει την παραίτηση του, «συμμάχησαν» όλες οι παρατάξεις ΣΥΝΑΝ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ, ΜΕΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ αποφασίζοντας ότι δεν μπορεί να τη πάρει πίσω!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΑΣ ΟΤΑ

Τι τους ενόχλησε και όλοι μαζί ενορχήστρωσαν όλη αυτή την μεθόδευση; Τους ενοχλεί που ο ταξικό πόλος δυναμώνει και διευρύνεται με στελέχη μέσα από το μαζικό κίνημα όπως έπραξε ο Βασίλης Γκιτάκος.

Θέλουν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Να οργανώνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια, όπως το σημερινό, όπου μαζί με την λάσπη στη ΔΑΣ-ΟΤΑ να εξυπηρετούν και τον πολιτικό σχεδιασμό που δεν είναι άλλος από το να κλείνουν το μάτι και στον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας τον όπου μπορούν, αλλά και στην ΝΔ βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική για να έχουν την στήριξη της ΔΑΚΕ

Είναι όλοι τους γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις και πραξικοπήματα θα τρομοκρατήσουν ή θα επηρεάσουν το ρεύμα που υπάρχει σήμερα μέσα στις γραμμές των εργαζομένων, που βλέπει στο ΠΑΜΕ την δύναμη εκείνη που δίνει καθημερινά τη μάχη της οργάνωσης του αγώνα κόντρα στο μέτωπο της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Απέναντι στο κοινό μαγαζί ΣΥΝ.ΑΝ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουμε μπροστά οργανώνοντας την πάλη για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να δυναμώσει το ταξικό κίνημα.

                                                                                                            ΑΘΗΝΑ 28/2/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ