Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την απεργία στα ΚΕΠ

Με όπλο τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στα ΚΕΠ η κυβέρνηση επιχείρησε να κηρυχθεί η απεργιακή τους κινητοποίηση, παράνομη και καταχρηστική.

«Τεμπέληδες» χαρακτήρισε τους εργαζόμενους των ΚΕΠ η διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρ. Γενική Γραμματέας του δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να υπερασπιστεί ως βασική μάρτυρας  την αγωγή που κατέθεσαν  το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά της απεργίας – αποχής που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.

Τελικά όμως δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο που απέρριψε την αγωγή και δικαίωσε τους εργαζόμενους.

Με τους απεργοκτόνους νόμους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και με την πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων να σέρνουν στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να ακυρώσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, προσπαθούν να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της, συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τους όρους εργασίας και ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους υλοποιώντας τις εντολές που έχει πάρει από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την Ε.Ε.

Με την εντατικοποίηση της εργασίας επιφορτίζοντας τους εργαζόμενους των ΚΕΠ με παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα, με αυταρχικές μετακινήσεις εργαζομένων αδιαφορώντας για τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τα έξοδα κίνησης, με επιπλέον εργασίες Μykeplive και Κepplus, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού των ΚΕΠ και των Δήμων. Στην ουσία όμως η κυβέρνηση είναι ταγμένη στην υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος και προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της  λαϊκής οικογένειας που θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.

Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν καμία μετατροπή, καμία υπονόμευση καμία αύξηση των αρμοδιοτήτων τους, για να ωφεληθεί το κεφάλαιο.

Να καταργηθεί η νέα διάταξη για την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν.4714/2020 (148Α ).

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ και σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα, 10/8/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ