Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις ελλείψεις καθηγητών στο 2ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

Σε λίγο θα μας πουν να κάνουμε και μάθημα ο ένας στον άλλον για να μην προσλάβουν καθηγητές!

Στο 2ο γενικό λύκειο της Νέας Ιωνίας, σε δύο από τα τμήματα της πρώτης λυκείου, οι μαθητές στερούνται εδώ και έναν μήνα το μάθημα της φυσικής και μάλιστα στο ένα στερούνται και το μάθημα της χημείας. Συνολικά κάθε εβδομάδα, χάνονται δύο ώρες φυσικής και για τα δύο τμήματα, και επιπλέον δύο ώρες χημείας για το ένα από αυτά. Είναι γεγονός πως οι ίδιοι συμμαθητές μας, έχασαν τα μαθήματα αυτά για έναν ακόμη μήνα, τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και τα μέσα του Οκτώβρη, για τον ίδιο λόγο και ενώ τα σχολεία μας ήταν ανοιχτά!

Οι διαχρονικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, φέτος μας βρίσκουν στην πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας με τα σχολεία κλειστά, μακριά από τον φυσικό μας χώρο, σχεδόν όλη την ημέρα μπροστά από μία οθόνη. Η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα μας αφήνει απροστάτευτους, με μόνο “όπλο” την “ατομική ευθύνη”, την ίδια στιγμή που στο δημόσιο σύστημα υγείας οι ελλείψεις στοιχίζουν ζωές, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, που με δική της ευθύνη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μετατραπεί σε Μέσα Μαζικής Μετάδοσης, που εδώ και έναν χρόνο δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Μας κρατά μακριά από κάθε αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα χωρίς να νοιάζεται για, την πίεση, την κούραση και την αγωνία χιλιάδων μαθητών και έχοντας σαν μόνη απάντηση την συκοφάντηση των αγώνων μας και την καταστολή. Δεν παίρνει καν υπόψη ότι ειδικά φέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις μόνο περισσότερο άγχος μπορούν να μας φορτώσουν, λες και αυτό είναι που λείπει από την φετινή σχολική χρονιά που γράψαμε τόσα διαγωνίσματα μέσα και από την τηλεκπαίδευση.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με το μέλλον μας, τη μόρφωσή μας, την υγεία μας.

Ακόμα και τώρα που αποφασίζει το άνοιγμα των λυκείων, οι ελλείψεις συνεχίζουν να υπάρχουν ενώ δεν έχει παρθεί και κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας. Το μόνο μέτρο που παίρνει είναι η κοροϊδία των self tests. Αυτό που της φωνάζαμε από την αρχή της χρονιάς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί για μαζικά δωρεάν τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό, αυτή το μετέφρασε σε δύο τεστ την εβδομάδα και μάλιστα να τα κάνουμε και μόνοι μας! Σε λίγο θα μας πουν να κάνουμε και μάθημα ο ένας στον άλλον για να μην προσλάβουν καθηγητές!

Αυτή η «λογική» τους μας ξεπερνά. Πως γίνεται να μην υπάρχουν λεφτά για μέτρα προστασίας, αίθουσες και καθηγητές αλλά να δίνονται δεκάδες εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία; Πώς γίνεται να μην υπάρχουν λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις;

Όσο και αν προσπαθούν δεν θα μας πείσουν.
Η λογική τους δεν χωρά στα όνειρα και τις ανάγκες μας. Αυτή τη λογική, θα την ανατρέψουμε.

Απαιτούμε να γίνουν πράξη εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη καθηγητών Φυσικής και Χημείας στο 2ο Λύκειο.

Διεκδικούμε άμεσα να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιταχτεί, χωρίς αποζημιώσεις στους κλινικάρχες, ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

Να γίνουν όλες τις απαραίτητες προσλήψεις σε διδακτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα όλων των τάξεων των σχολείων.

Να αποσυρθεί η τράπεζα θεμάτων και να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση που θα πετάξει χιλιάδες μαθητές εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Καλούμε τους μαθητές της νέας Ιωνίας να οργανώσουμε τον αγώνα μας για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα.

Να παλέψουμε για την κοινωνία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, που η υγεία μας δεν θα είναι “τυχερό παιχνίδι”, που το σχολείο θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει.

Μαθητική οργάνωση βάσης νέας Ιωνίας της Τ.Ο βορείων συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ