Ανακοίνωση της συλλογικότητας Εμπόρων Καλογρέζας

Προτάσεις των Μικρεμπόρων Καλογρέζας για τις επιπτώσεις της Οικονομικής κρίσης

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ για το 10ήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων:

«Πρέπει να τονιστεί ότι, η ΕΣΕΕ, έχοντας διαπιστώσει προ πολλού την αποτυχία των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες αντί να βοηθούν τις επιχειρήσεις πλήττουν εντέλει τον θεσμό των εκπτώσεων συνολικά, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την κατάργησή τους. Εφόσον έχουμε εξελίξεις μέχρι την εναρκτήρια ημερομηνία της 2ης Μαΐου, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Με εντολή Προέδρου, Ο Διευθυντής & Νομικός Σύμβουλος ΕΣΕΕ».

Ελπίζουμε η κατανόηση των λόγων της αποτυχίας των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που οδηγούν την πλειοψηφία της ΕΣΣΕ στη «συνεννόηση» με τη Γραμματεία Εμπορίου (ούτε ως λέξη δεν ανέχονται τον «αγώνα») για την κατάργησή τους, να οδηγήσει και στη «συνεννόηση» για την κατάργηση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, μιας και η τελευταία αποτέλεσε ένα ψευδοεπιχείρημα για την επιτυχία των εκπτωτικών δεκαημέρων.

Επιπλέον, στην πρόσφατη έρευνα της ΕΣΕΕ για το 2018 αναφέρεται: «Όπως διαφαίνεται, μια μικρή μερίδα μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες συχνά προέκυψαν από εξωτερική ανάπτυξη (συγχωνεύσεις και εξαγορές), κατορθώνει να απορροφά ένα μεγάλο τμήμα κυρίως της ανελαστικής (ενεργούς) ζήτησης.. Στο πλαίσιο αυτής της ιδιότυπης ‘συγκεντροποίησης’ της αγοράς, οι μικρές επιχειρήσεις, που υπέστησαν το βάρος της ύφεσης, δεν μοιάζουν να συντάσσονται με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, αφού το 56% των επιχειρήσεων της πρωτογενούς έρευνας καταγράφει μείωση του κύκλου εργασιών τους».

Ούτε εκπτωτικές περίοδοι, ούτε κυριακάτικη λειτουργία, ούτε «λευκές» νύχτες, ούτε «μαύρες» Παρασκευές μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, που είναι πως όλα γίνονται για να διευκολύνουν μια μικρή μερίδα μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι συλλογικοί φορείς των μικροεμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων, σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να αγωνιστούν για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Αν δεν το κάνουν τότε θα πρέπει να κατηγορηθούν:

  • είτε ως χυδαίοι, αφού αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και την αποκρύπτουν,
  • είτε ως ανόητοι, αφού δεν αντιλαμβάνονται τίποτε,
  • είτε ως υπάλληλοι των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου του εμπορίου.

Ας διαλέξουν…

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5/2019

ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ