Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε. Π.Ε. στη Β’ Αθήνας

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Η ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ – ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ

ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (τακτικός αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ), τηλ.6949665631
Email: sardelis65@yahoo.gr

ΛΙΑΚΟΥ ΝΤΙΑΝΑ (αναπληρωματική αιρετή), τηλ. 6944797461
Email: dianaliakou@gmail.com

 ΘΕΜΑ 2ο (στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ): «Εισήγηση για τη λειτουργία παραρτημάτων Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε.  Β΄ Αθήνας».

«Ορισμός δήμων εφαρμογής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2020-2021 και λειτουργία παραρτημάτων Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας»

Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 12/6/2020 τοποθετηθήκαμε  ως ΑΣΕ:

Κατά πρώτον θετικά στη δημιουργία παραρτημάτων σε σχέση με την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, όμως επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Το ζήτημα της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στους Δήμους της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας  με βάση τις αποφάσεις των δημοτικών αρχών, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες υλοποίησής της προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να χρηματοδοτήσει την Προσχολική Αγωγή, ώστε να γίνει η αναγκαία υποδομή. Και το ερώτημα είναι πού θα στεγαστούν αυτά τα παιδιά, που αναμένονται να έρθουν στο Νηπιαγωγείο στους δήμους αυτούς, με δεδομένο ότι δεν κατασκευάστηκαν νέα κτήρια; Τι θα γίνει με την απαράδεκτη, πολλές φορές ακόμα και επικίνδυνη κτηριακή υποδομή, που υπάρχει ήδη στα Νηπιαγωγεία; Δε νοείται  να έχουμε Προσχολική Αγωγή σε containers, σε αίθουσες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, σε ακατάλληλους παιδικούς σταθμούς, σε αίθουσες εκδηλώσεων, σε προθαλάμους σχολείων. Δε νοείται το 2020, αντί να αναβαθμίζουμε τις προϋπάρχουσες δομές, να υποβαθμίζουμε τους όρους των νεότερων. Όλες οι ενέργειες δείχνουν ότι πολιτική βούληση για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή αντάξια των συγχρόνων λαϊκών αναγκών δεν υφίσταται και από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και από την πλευρά των Δήμων, γιατί είναι υπεύθυνη και η Τοπική Διοίκηση, που κλήθηκε να την υλοποιήσει και 3 χρόνια τώρα δεν παρουσίασαν μια αξιόλογη πρόταση.

Διεκδικούμε ουσιαστική εφαρμογή τώρα της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία για όλα τα προνήπια και  νήπια, με 15 παιδιά στο τμήμα, με κρατική χρηματοδότηση,  την αναγκαία σύγχρονη κτηριακή υποδομή και μόνιμους διορισμούς!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι στην εποχή μας υπάρχουν οι δυνατότητες να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή πανελλαδικά, ώστε όλα τα προνήπια να φοιτήσουν στα δημόσια Νηπιαγωγεία, με ταυτόχρονη εξασφάλιση των αναγκαίων κτηριακών αναγκών και των αντικειμενικά αυξημένων αναγκαίων μόνιμων διορισμών Νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού! Παράλληλα, όλα τα παιδιά ως 4 χρόνων να έχουν τη θέση τους σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς!»

Το ΠΥΣΠΕ εισηγήθηκε θετικά για τη δημιουργία των παραρτημάτων που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα ανά δήμο:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 
ΔΗΜΟΙ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑΑΡΙΘΜΟΣ  ΝΗΠΙΩΝΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ513213
 
ΚΗΦΙΣΙΑΣ680266
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ7792810
 
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ41164
 
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ484166
 
ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ356115
 
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ8222814
 
ΠΕΝΤΕΛΗ -ΜΕΛΙΣΣΙΑ526186
    
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ8762515
 
ΠΑΠΑΓΟΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ578179
 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ809374
 
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ884376
    

14 Ιουνίου 2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ