Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε στο λαό και τη νεολαία της Νέας Ιωνίας την προσβολή και αλλοίωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας από τη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με εντολή της δημοτικής αρχής, ξεριζώθηκαν κάποια από τα 22 κυπαρίσσια που είχαν τοποθετηθεί στον χώρο, για να συμβολίζουν τα 22 παλικάρια του μπλόκου, που εκτελέστηκαν τον Μάρτιο του ’44 από τους χιτλερικούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η πράξη αυτή της δημοτικής αρχής προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, αν συνδυαστεί με την κάλυψη που έχει δώσει ουκ ολίγες φορές σε αντικομμουνιστικές-φασιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του χώρου του μνημείου του μπλόκου της Καλογρέζας!

Για ένα να είναι σίγουρη η δημοτική αρχή: Την Ιστορία και το προοδευτικό μέλλον της ανθρωπότητας δεν μπορεί με τίποτα να τα ξεριζώσει. Για το λαό και τη νεολαία της Νέας Ιωνίας η θυσία των κομμουνιστών και αγωνιστών του μπλόκου της Καλογρέζας θα είναι πάντα πηγή έμπνευσης και διδαχή για όλες τις επόμενες γενιές, φωτίζοντας το δρόμο του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της αδικίας, για να …«μπορούμε να ανασαίνουμε», για να νικήσει η ζωή!

Στην Καλογρέζα σαν περνάς
Ξέγνοιαστε εσύ διαβάτη,
Με ευλάβεια πρέπει να πατάς,
Γιατί σε τούτα τα ληθάρια
Έπεσαν για τη λευτεριά
22 παλικάρια.

Γ.Ρίτσος

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ