Ανακοινώσεις του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail:segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 213 

Ν. Ιωνία 11/10/2019    

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

Καταγγέλλουμε την Νέα Ιμπεριαλιστική Επέμβαση στην Συρία

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα συντελείται σε βάρος του λαού της Συρίας από την πλευρά Τουρκίας, κάτω από τις ευχές των ΗΠΑ.

Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και θύματα που προκαλεί στη Συρία, εγκυμονεί ταυτόχρονα την αρχή ενός ντόμινο φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή με βαρύτατες συνέπειες και για τον λαό της πατρίδας μας.

Αυτή η εξέλιξη από μόνη της ρίχνει κάθε φύλλο συκής και των πανηγυρισμών της Ελληνικής Κυβέρνησης που με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της υπογραφής της νέας συμφωνίας ανανέωσης και ενίσχυσης των αμερικάνικων βάσεων στον τόπο μας επιχειρεί να παρουσιάσει τα αμερικανονατοϊκά γεράκια ως περιστέρια της ειρήνης.

Το Δ.Σ. στέκεται σταθερά στο πλευρό του λαού της Συρίας που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κουρδικούς πληθυσμούς που γίνονται στόχος στα ιμπεριαλιστικά παζάρια και απαιτεί:

Καμία Συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


Αρ. πρωτ. 215    

Ν. Ιωνία 13/10/2019 

Προς : τα μέλη μας, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, τον τύπο

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
(ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΝΑΥΡΙΝΟΥ 13)

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στην τελευταία του συνεδρίαση Τετάρτη 09/10/2019 αποφάσισε για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των μαθητών και των παιδιών μας, ότι είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης συλλόγων και ΕΛΜΕ στις αρχές Νοέμβρη.

Πιστεύοντας ότι άλλος δρόμος από τον συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό ταξικό αγώνα όλων των εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα και με κάθε είδους σχέση εργασίας δεν υπάρχει, ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του ΣΕΠΕ « ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης την Κυριακή 3 του Νοέμβρη 2019 δηλώνοντας τη συμμετοχή του συλλόγου μας και καλεί με τη σειρά του τα Δ.Σ των συλλόγων και των ΕΛΜΕ της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24/9, στις 2/10 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα για μισθούς, συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και στις 4/10 στην πανελλαδική κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στην εκπαίδευση, δείχνουν τον δρόμο για αυτή την παραπέρα κλιμάκωση ως απάντηση στην νέα «κανονικότητα» των χιλιάδων κενών, του περιβόητου “νέου Ασφαλιστικού” της ΝΔ και της έντασης των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή μας!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


Αρ. πρωτ. 214

Ν. Ιωνία 13/10/2019

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο,τη ΔΟΕ

Νέα συγκέντρωση των Συνδικάτων

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση, με νέο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρηκαι συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κυβέρνηση και εργοδοσία παίρνοντας «φόρα» από τον απεργιοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο, μετά το κατάπτυστο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά-συνδικαλιστικά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε, με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας μαζί με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με νέο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ.

Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα» δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και των επιχειρηματικών ομίλων. Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη
Και στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ