Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Καλές κολεγιές…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου μας, με θέμα τη συγκρότηση προεδρείου, οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ πρότειναν όπως πάγια κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου ώστε όλες οι παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, με βάση τη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους. Έτσι όπως συγκροτήθηκε και στην προηγούμενη θητεία που με δική τους ευθύνη οι Συσπειρώσεις δήλωσαν ότι δεν μπαίνουν στο προεδρείο. Δήλωσαν επίσης πως το σωματείο μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς προεδρείο!!!

Η απάντηση-πρόταση ΑΣΚ ΟΤΑ και Συσπειρώσεων που την στήριξαν από κοινού και είχε σαν στόχο τον αποκλεισμό της ΔΑΣ, ήταν ο ωμός εκβιασμός να υπογράψουμε κείμενο νομιμοφροσύνης, για την συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου, να γίνουμε δηλαδή ένα με αυτούς, να υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους και να συμβιβαστούμε με την πολιτική τους, απορρίπτοντας την ταξική πάλη και την ίδια την τάξη που ανήκουμε.

Ενέργειες συνάδελφοι που θυμίζουν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας, όταν αγωνιστές βασανίζονταν από εθελόδουλες κυβερνήσεις του αστικού κράτους για να υπογράψουν ότι αποποιούνται τα πιστεύω και την ιδεολογία τους. Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη.

Και τους ξεκαθαρίζουμε ότι, ούτε δηλώσεις νομιμοφροσύνης υπογράφουμε, ούτε σε παζάρια μπλέκουμε. Οι θέσεις των παρατάξεων κρίθηκαν από τους εργαζόμενους με την ψήφο τους. Κανείς δε μπορεί να παραβιάσει τη βούληση των 127 συναδέλφων μας, που μας ψήφισαν να εκπροσωπηθούμε και στο προεδρείο και να πάρουμε τη θέση που μας ανήκει. Και εννοείτε ότι σε κανέναν δεν θα το επιτρέψουμε.

Συνάδελφοι, με αυτές τις θέσεις θα πορευτούμε, όπως κάνουμε πάντα με ειλικρίνεια, μαχητικότητα και πίστη στους συναδέλφους και στο δίκιο τους και σας καλούμε να υπερασπιστείτε το δικαίωμά σας σε ένα προεδρείο που θα αντιπροσωπεύονται αναλογικά όλοι οι εργαζόμενοι από αυτούς που εξέλεξαν.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι έχουμε πια πλούσια αλλά και επώδυνη εμπειρία! Η επόμενη κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη από τις κατευθύνσεις του 3ου μνημονίου, από τους στόχους για ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, από τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, από την προώθηση των ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΩΝ και αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν «ξεμπέρδεψε με το παλιό», αλλά αποδείχθηκε το καλύτερο «πλυντήριο» για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ, τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι. Η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να γίνει πόλος αντίστασης των εργαζομένων, πραγματικό αντίπαλο δέος σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, η μόνη δύναμη που μπορεί να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να ασκήσει πίεση και λαϊκή αντιπολίτευση, είναι το ταξικό κίνημα. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που έχει γραμμή σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα και ταυτόχρονα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Νέα Ιωνία 5/6/2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ