Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

 ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι:

Η ΔΑΣ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στην πρωτοπόρα δράση της ΔΑΣ αναγνώρισαν την ταξική συνέπεια και την αταλάντευτη στάση αρχών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ψήφισαν το ψηφοδέλτιο της. Ιδιαίτερα τους συναδέλφους που ψήφισαν τη ΔΑΣ αντιστεκόμενοι σε απειλές εκβιασμούς και ταξίματα αλλά και όσους δεν ψήφισαν τελικά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, την παράταξη που κράτησε ζωντανή την ελπίδα του αγώνα και όρθιο το σωματείο απέναντι στις κάθε είδους επιθέσεις που δέχτηκε.

Πασίδηλη και από το ίδιο το στόμα του Δημάρχου ήταν η θέληση της Δημοτικής Αρχής να έχει το σωματείο συνετή διοίκηση. Να μην αντιμετωπίζει ως εργοδότη την Δημοτική Αρχή.  Ακόμη και σε βάρος των δικαιωμάτων μας, της ίδιας της υγείας και της ασφάλειας μας στην εργασία. Δεν είναι τυχαία η εκλογή των δύο Διευθυντών στη Διοίκηση του Σωματείου με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ).

Πρώτο δείγμα γραφής για το πώς βλέπουν τη λειτουργία του σωματείου, είναι η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών ως Δ.Σ. αν και δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα. Έγινε χωρίς συνεδρίαση του συμβουλίου  με πρωτοβουλία του επικεφαλή της ΑΣΚ και όχι πλειοψηφούντα  συμβούλου όπως ορίζει το καταστατικό μας που εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη των συσπειρώσεων και της Α.Ε.Κ. με το τηλέφωνο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΔΑΣ για το λόγο ότι δεν έχει συγκροτηθεί το Δ.Σ σε σώμα. Σκοπός της ανακοίνωσης ήταν να χαρίσουν το αποτέλεσμα στις δημοτικές παρατάξεις και τα κόμματα τους  μπροστά στις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, και όχι για ενημέρωση των εργαζόμενων. Για αυτό δημοσιεύτηκε απλά  στον τοπικό τύπο, δεν τοιχοκολλήθηκε καν στους χώρους δουλειάς. Θα μπορούσε να βγει ανακοίνωση αν υπήρχε ανάγκη ενημέρωσης των συναδέλφων που ήδη είχαν μάθει το αποτέλεσμα, με ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής.

Η ΔΑΣ συνάδελφοι με την ίδια μέχρι τώρα θέληση και διάθεση θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, θα στηρίζει και θα βοηθά στην δράση τους από τα κάτω για τα σοβαρά ζητήματα που μας ταλανίζουν. Στα διοικητικά συμβούλια  και στις γενικές συνελεύσεις θα φέρνει τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, θα εξακολουθεί να ζητά την ενιαία ταξική δράση με όλους τους εργαζόμενους.

Για την συγκρότηση του προεδρείου, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να συγκροτηθεί, θα προτείνουμε το αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο που εξασφαλίζει τη εκπροσώπηση σε αυτό όλων των τάσεων που έκφρασαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους και ανάλογα με την δύναμη που συγκέντρωσε κάθε ψηφοδέλτιο. Αυτή είναι η πρόταση που και στις προηγούμενες αλλά και σε όλες τις παλαιότερες συγκροτήσεις Δ.Σ. επί σειρά ετών προτείνουμε για τη συγκρότηση του Δ.Σ.

ΜΑΗΣ 2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ