Aνακοίνωση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Εργαζόμενους και σε Πρόσφυγες του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Εργαζόμενους και σε Πρόσφυγες του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα

Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, κάτοικοι του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις 28 οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων που αυτές τις μέρες πετιούνται στο δρόμο από τα διαμερίσματα που διαμένουν στα πλαίσια του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ που υλοποιεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μεταξύ τους πολυμελής οικογένεια με τυφλό πατέρα και 6 παιδιά.

Επίσης στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που έχουν απολυθεί αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο και οι ίδιοι για τη δουλειά τους μετά από την απόφαση του ΔΣ της Επιχείρησης να πετάξει στο δρόμο τις πρώτες 28 οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων, ενώ έπονται και άλλες εξώσεις.

Τόσο οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες όσο και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα στέγασής τους δεν είναι αναλώσιμοι, ιδιαίτερα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε.

Απαιτούμε από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να μην προχωρήσει στην απάνθρωπη διαδικασία των εξώσεων των θυμάτων του πολέμου που κατατρεγμένοι βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας και ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες (με χρόνια προβλήματα υγείας, μονογονεϊκές οικογένειες, θύματα βασανιστηρίων κ.λ.π.). Επιπλέον, θεωρούμε αυτονόητο το γεγονός πως τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας , θα εξακολουθήσουν απρόσκοπτα να φοιτούν. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε σκέψη για κάτι διαφορετικό από την συνέχιση της φοίτησής τους.

Τέλος, απαιτούμε από την δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την χρηματοδότηση της στέγασης όλων των προσφύγων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και να καλύψει μέχρι τότε ο δήμος μας τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες.

Ζητάμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων στις ίδιες ή σε άλλες θέσεις εργασίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την επέκταση των προγραμμάτων στέγασης προσφύγων. Αντί για νέες προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και εξοπλιστικές αγορές μαμούθ, έχουμε ανάγκη από γενναία στήριξη της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους για όλους τους κατοίκους της χώρας, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες-τριες.

Να αποσυρθεί η απάνθρωπη διάταξη που ορίζει πως οι αιτούντες άσυλο , όταν αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, θα σταματούν να στεγάζονται και να λαμβάνουν τα προσφυγικά επιδόματα της ΕΕ, χωρίς καμιά μέριμνα για εύρεση εργασίας και όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ενώ, και η πλειοψηφία των αιτούντων άσυλο υποχρεωτικά παραμένει εγκλωβισμένη σε στρατόπεδα γκέτο με απάνθρωπες συνθήκες. Είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν επαρκή προγράμματα για τη στέγαση όλων των προσφύγων (αιτούντων ή εχόντων άσυλο) και των ντόπιων αστέγων με ευθύνη της πολιτείας.

Καλούμε Σωματεία, Φορείς, Συλλογικότητες και τον καθένα/καθεμία να σταθούν δίπλα στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των απάνθρωπων πολιτικών της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Για όποιον όποια θέλει να συνυπογράψει το κείμενο, μπορεί να το κάνει πατώντας το παρακάτω link ή στέλνοντας email στο prokatnfnh@gmail.com

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/admin/share/?petitionId=1191350&new=1

Ακολουθούν τα ονόματα όσων μέχρι τώρα υπογράφουν.

Αρβανιτάς Αλέκος, εργαζόμενος
Βάσιλας Μάκης, μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
Γερογιάννη Γεωργία μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας
Γλένη Ευτυχία, εργαζόμενη
Διαμάντης Γιώργος, εκπαιδευτικός
Διαμάντης Λεωνίδας, φοιτητής Νομικής
Δινοπούλου Βαϊα, εργαζόμενη
Δινοπούλου Ευαγγελία, εκπαιδευτικός
Κακλαμάνου Βαρβάρα, Εργαζόμενη Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας.
Καλύβης Οδυσσέας, εργαζόμενος
Καραμήχος Στάθης, Εργαζόμενος Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας
Κατσαϊτη Αθανασία, εργαζόμενη
Κούρκουλας Θανάσης, εκπαιδευτικός, Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”
Μουχλιανίτης Κωνσταντίνος, δικηγόρος
Μπράτσου Μυρσίνη, εργαζόμενη
Ορταντζόγλου Γιώργος, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
Παπάζογλου Αντώνης, Εργαζόμενος Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας
Παπακώστας Βασίλης, πρώην δημοτικός σύμβουλος
Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Ελ. Επαγγελματίας
Τόλη Πολίνα, εκπαιδευτικός
Τρικοπούλου Δάφνη, κοινωνική λειτουργός
Τσερπελής Δημήτρης, Εργαζόμενος Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας
Φούσκαρη Αντωνία, άνεργη
Χασάπη Γεωργία, εργαζόμενη μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας
Χατζηκωνσταντής Χρήστος, Εργαζόμενος Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ