Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η πολιτική της κυβέρνησης επιδεινώνει συνεχώς τη θέση μας. Άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των μεγάλων ομίλων και σε βάρος των εργαζομένων. Προ των πυλών είναι η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό με στόχο το βάθεμα της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης μας και σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της.

Εντείνεται η εντατικοποίηση της εργασίας στις υπηρεσίες των Δήμων και η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών  με πρόσχημα την συνεχή μείωση του μόνιμου προσωπικού.

Τα ίδια συμβαίνουν και στο δικό μας Δήμο με την πολιτική της νέας Δημοτικής Αρχής να είναι μια από τα ίδια με την πολιτική της προηγούμενης.

Στην προτεραιότητα της έβαλε το άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο των εργολάβων στην καθαριότητα  με αφορμή την αποκομιδή των ογκωδών και οικοδομικών απορριμμάτων. Αποτράπηκε μέχρι στιγμής η ιδιωτικοποίηση αυτή  λόγω της αποφασιστικής στάσης των εργαζομένων με την πρωτοπόρα παρέμβαση της ΔΑΣ στους εργαζόμενους και της απόρριψης τελικά του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δύο φορές που μπήκε θέμα. Χρειάζεται η επαγρύπνηση όλων μας γιατί υπάρχει επιμονή από την Δημοτική Αρχή για να δοθεί η εργολαβία επικαλούμενη τα καιρικά φαινόμενα και την καθαριότητα της πόλης. Για μας είναι καθαρό ότι την ιδιωτικοποίηση θα την πληρώσουν μαζί με τους εργαζόμενους όλοι οι δημότες κυριολεκτικά βάζοντας το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη, για τα δημοτικά τέλη που αναγκαστικά θα αυξηθούν όταν μπουν οι ιδιώτες στις υπηρεσίες του δήμου!! Έτσι θα εξασφαλιστεί το κέρδος του ιδιώτη, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη!!

Παρ όλα αυτά η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει συνεχώς πόσο πολύ αγαπάει τους εργαζόμενους. Ωστόσο:

  • Οι κηπουροί δεν έχουν ένα χώρο  για να κάτσουν όταν λυσσομανά ο αέρας και η βροχή!! Περιμένουν εδώ και καιρό να φτιαχτεί το υπόστεγο τους !!!
  • Μετακινείται εργαζόμενη με πρόβλημα υγείας σε χώρο εργασίας παραβλέποντας τις υποδείξεις του γιατρού εργασίας.
  • Οι σχολικές καθαρίστριες ήταν απλήρωτες, μέχρι που ανέδειξε η ΔΑΣ το ζήτημα.περιμένουμε τώρα να τους δοθεί και το γάλα…και φυσικά να τους δοθεί και το γάλα που μήνες τώρα δεν έπαιρναν!!
  • Οι εργαζόμενες στο ΚΕΒΡΕΦΟ δεν έχουν καμία θετική εικόνα για το ειδικό επίδομα των 176 € που δικαιούνται να πάρουν, παρόλο που έχει γίνει άρση της έφεσης.
  • Η καθυστέρηση των ΜΑΠ συνεχίζεται, ορίζοντας  ο Δήμος νέες επιτροπές που θα διεκπεραιώσουν την υπόθεση, επιρρίπτοντας δε τις ευθύνες στο σωματείο!!! για τη μακροχρόνια καθυστέρηση χορήγησης των ΜΑΠ,  συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι είναι υποχρέωση και ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Το σωματείο πιέζει να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων δεν ασκεί συνδιοίκηση . Οι ευθύνες της μη χορήγησης των παροχών στους εργαζόμενους για να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους για άλλους σκοπούς βαρύνουν αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της Ν. Ιωνίας. Για το θέμα της ενημέρωσης μας με τις ανακοινώσεις μας σε συγκεκριμένο χώρο δεν τέλειωσε ακόμη!! έγινε η αρχή…αλλά το σταντ που δόθηκε στο Δημαρχείο δεν είναι αρκετό. για όλες τις παρατάξεις, και για τις ανακοινώσεις του σωματείου.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ  2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ