Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Άλλος ένας εργαζόμενος, στον ΧΥΤΑ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της εργασίας του.

Το τραγικό αυτό συμβάν είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν με τη ζωή τους συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, απόρροια των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό – ειδικά στο χώρο της καθαριότητας – των ευκαιριακών ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που πάνε κι έρχονται, της επιβολής της 24ωρης λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, που έχει κάνει καθεστώς τη νυχτερινή εργασία, την εντατικοποίηση, τη λογική της εργολαβίας.

Συνένοχοι σε αυτό το διαχρονικό έγκλημα είναι οι κυβερνήσεις και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που έχουν παραμερίσει “ως κόστος” τα αναγκαία μέτρα και μέσα υγιεινής και ασφάλειας, έχουν κάνει καθεστώς την 6ήμερη και 7ήμερη εργασία στις αντίστοιχες υπηρεσίες και έχουν στείλει στα αζήτητα των εργατικών δικαιωμάτων τις μέρες και ώρες ανάπαυσης.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι άγνωστη και στον δικό μας δήμο

Η προμήθεια των ΜΑΠ των ετών 2017 – 2018 ακόμη να ολοκληρωθεί ώστε να έχουμε τα αναγκαία μέσα προστασίας κατά την εργασία μας.

Αν μέχρι τον Απρίλη έφταιγε η ΔΑΣ για την μη χορήγηση των ΜΑΠ, όπως έλεγαν ΑΣΚ και Συσπειρώσεις, αθωώνοντας την Δημοτική Αρχή (απερχόμενη) που καθυστερούσε και καθυστερεί την προμήθεια, που απέρριπταν τις προτάσεις της ΔΑΣ για αγωνιστική διεκδίκηση των ΜΑΠ, ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Δημοτική Αρχή:

  • Να ολοκληρωθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι διαδικασίες ώστε να αποκτήσουμε σωστά και ποιοτικά ΜΑΠ
  • Να αρχίσει η διαδικασία για την προμήθεια των ΜΑΠ 2019 και 2020, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ και τις υποδείξεις του Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας, ώστε να δοθούν έγκαιρα.
  • Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των αντιτετανικών εμβολίων σύμφωνα με τους καταλόγους που έχει στείλει εδώ και μήνες στην υπηρεσία ο Ιατρός Εργασίας. Να γίνουν οι εξετάσεις αίματος που ζητούνται από τον Ιατρό Εργασίας.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για προστασία από τα κουνούπια.

Επιπλέον

  • Να καταβληθούν στους συναδέλφους του ΚΕΒΡΕΦΟ τα ποσά που τους οφείλονται (επίδομα 176 €) που πεισματικά και ΠΑΡΑΝΟΜΑ αρνείται ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου να χορηγήσει παρά την θετική εδώ και μήνες απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς που εργάζονται με ΕΣΠΑ.

Συνάδελφοι:

Η λύση των εργασιακών προβλημάτων μας είναι δική μας υπόθεση. Με συλλογική και αγωνιστική δράση μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που συνειδητά μας βάζουν διοικήσεις και όχι μόνο… Με την δική μας δύναμη με την οργάνωση του αγώνα μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα!!!

ΙΟΥΛΗΣ 2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ