Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για την Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ σήμερα Δευτέρα 14 Οκτώβρη ανέδειξαν την ανάγκη να σημάνει συναγερμός στα αμαξοστάσια, τα τεχνικά συνεργία, σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου μας απέναντι στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έρθει με φόρα να ολοκληρώσει το υπόλοιπο 32% των απαιτήσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων πατώντας στο 68% που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με άρθρο (179) στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την, τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε φυσικά ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή οι διατάξεις του νομοσχεδίου επιφέρουν μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζουν σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτουν υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων. Στο όνομα της «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος. Μάλιστα προβλέπει κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων και των προϊσταμένων της υπηρεσίας αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των «επενδυτών», δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται, είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών.

Εκτός του πολυνομοσχεδίου στον αέρα βρίσκεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και με την «αδιαφορία» της ΝΔ το ανθυγιεινό επίδομα και τα βαρέα και Ανθυγιεινά κατ’ επέκταση με κρίσιμη ημερομηνία στις 31 του Οκτώβρη.

Απέναντι σε αυτή τη γενική επίθεση που δεχόμαστε είναι ανάγκη να υπάρξει ενιαία αγωνιστική απάντηση από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Είναι ανάγκη ο αγώνας μας να συνδεθεί με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, με τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή πρότειναν να γίνουν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλους τους δήμους προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους, με συνεχείς κινητοποιήσεις και αγωνιστική κλιμάκωση μέχρι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίσθηκε:

  • Την Πέμπτη 17 του Οκτώβρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την έναρξη έως τις 11:00.
  • Το Σάββατο 19 του Οκτώβρη αποχή από την εργασία, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Μετά το συλλαλητήριο θα ακολουθήσει πανελλαδική σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων για να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποίησεων.

Αθήνα 14/10/2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ