Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τους εργαζομένους της 3Κ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ 3Κ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.

Ο ηρωικός πολυήμερος αγώνας των συμβασιούχων – παρατασιούχων το καλοκαίρι του 2017 για μόνιμη και σταθερή δουλειά ανάγκασε την τότε κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαγωνισμό με την προκήρυξη 3Κ-2018, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Η προκήρυξη για τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων λειτούργησε «σωτήρια» αφού έφερε 8.000 περίπου νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, για την πλειοψηφία ωστόσο των συμβασιούχων – παρατασιούχων των Δήμων αποδείχθηκε δρόμος προς την ανεργία, όπως αποδείχθηκαν και ψεύτικες οι δεσμεύσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανένας συμβασιούχος-παρατασιούχος δεν θα απολυθεί.

Εκτός όμως από τους συμβασιούχους – παρατασιούχους η προκήρυξη 3Κ/2018 και η όλη διαδικασία έφερε προβλήματα σε όλους τους υποψηφίους.

Με την εξέταση των «αιτήσεων θεραπείας» το ΑΣΕΠ στις 26 Νοεμβρίου εκδίδει νέους αναπροσαρμοσμένους πίνακες επιτυχόντων με τα γνωστά αποτελέσματα και τις τραγικές επιπτώσεις στους ήδη διορισμένους, ορκισμένους και πλέον μόνιμους εργαζόμενους των δήμων. Έτσι δημιουργώντας ένα «ντόμινο» στον πίνακα της τελικής κατάταξης, κάποιοι από αυτούς απολύονται ενώ κάποιοι άλλοι αναγκάζονται για δεύτερη φορά να μετακομίσουν οικογενειακώς σε άλλον δήμο. Πολλά είναι άλλωστε τα παραδείγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε και αποδεικνύεται περίτρανα από τους αναπροσαρμοσμένους πίνακες επιτυχόντων είναι ότι ΠΟΤΕ μέχρι και σήμερα το ΑΣΕΠ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τους ατομικούς φακέλους που κατέθεσαν οι υποψήφιοι και ΠΟΤΕ μέχρι και σήμερα δεν είχαμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ αποτελέσματα.

Στους αναπροσαρμοσμένους πίνακες του Νοεμβρίου εκτός από αυτούς που δικαιώθηκαν με την «αίτηση θεραπείας», βλέπουμε και τον υποψήφιους να έχουν τελικά λιγότερα μόρια από ότι είχαν στους «οριστικούς» πίνακες του Ιουνίου. Γίνεται ξεκάθαρο ότι από την πίεση του χρόνου, αλλά κυρίως για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες, το ΑΣΕΠ προχώρησε στην έκδοση δήθεν οριστικών αποτελεσμάτων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! Γιατί έτσι, δημιούργησε κατ’ αρχήν αυταπάτες σε υποψηφίους ότι βρήκαν επιτέλους μόνιμη και σταθερή εργασία αλλά τελικά τους ξαναπετάει στην ανεργία παρά τον διορισμό τους, ανάγκασε ανθρώπους να ξεσπιτωθούν οικογενειακώς και να μετακομίσουν από την μόνιμη κατοικία τους και τώρα ή τους απολύει ή τους ξαναξεσπιτώνει για άλλο τόπο, με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά.

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός όμως δεν τελειώνουν εδώ, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι «οριστικοί» πίνακες μέχρι τελικά να τελειώσει ο έλεγχος δικαιολογητικών και μέχρι να συζητηθούν όλες οι «αιτήσεις θεραπείας» που όπως είπαμε έχουν «ανοιχτή» ημερομηνία υποβολής.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια για τις κυβερνητικές επιλογές και τις αστοχίες από τον κακό σχεδιασμό του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, είτε με απόλυση είτε με την οικονομικά δυσβάστακτη οικογενειακή μετακίνηση ή απομάκρυνση από την οικογένεια τους.

Τις αδικίες που δημιούργησε το κράτος, αυτό και να τις αποκαταστήσει.

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από όσους έχουν ήδη ορκιστεί, τοποθετηθεί και εργάζονται στους δήμους με βάση τους πρώτους πίνακες και δεν περιλαμβάνονται στους νέους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την τοποθέτηση όσων έγινε δεκτή η ένσταση και περιλαμβάνονται στους νέους πίνακες. Ανάλογη ρύθμιση να καλύψει τυχόν νέες αναθεωρήσεις των πινάκων του διαγωνισμού στο μέλλον.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους που με τους πρώτους οριστικούς πίνακες προσλήφθηκαν σε ένα Δήμο και με τους νέους οριστικούς πίνακες βρέθηκαν σε άλλον, να επιλέξουν σε ποιον Δήμο θα εργαστούν.
  • Οι τυχόν κενές θέσεις που θα υπάρξουν σε Δήμους, να καλυφθούν από επιλαχόντες της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ».

      ΑΘΗΝΑ 30/12/2019

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ