Ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για τη στάση εργασίας στις 25/11

ΑΘΗΝΑ 22-11-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ.067

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 13:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους την Δευτέρα 25 του Νοέμβρη από τις 13:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και μαζική συγκέντρωση στις 13:30 μπροστά στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωράϊτη).

Συνάδελφοι
Το έγκλημα στην Δυτική Αττική συνεχίζεται. Τη Δευτέρα 25 του Νοέμβρη το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ συνεδριάζει με σκοπό να επικυρώσει τις προσφορές για το νέο έγκλημα που ετοιμάζονται να πράξουν στη δυτική Αττική, την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο αγώνας δεν ξεκινάει σήμερα. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι μέσα από τις συντονιστικές επιτροπές τους πρωτοστάτησαν ενάντια στο συγκεκριμένο έγκλημα που ετοιμάζεται να προχωρήσει η νέα περιφερειακή αρχή Πατούλη υλοποιώντας αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης Δούρου.

Είναι τόσο αδίστακτοι εχθροί των λαϊκών συμφερόντων, ορκισμένοι υπηρέτες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου όπου για τα συμφέροντα αυτών που υπηρετούν δεν διστάζουν να παίξουν ακόμα και με τις ζωές μας. Το θέμα δεν αφορά μόνο το λαό της δυτικής Αθήνας μας αφορά όλη την Αττική.

Τους δηλώνουμε ότι λογάριασαν χωρίς το ξενοδόχο. Η πολιτική τους και οι αποφάσεις τους δεν θα περάσουν.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και όλο το λαό της Αθήνας να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση στις 13:30 μπροστά στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

Απαιτούμε να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να μην διανοηθούν να υλοποιήσουν την απόφαση που πήρε ο ΕΔΣΝΑ για επέκταση της χωματερής.

Παλεύουμε:

  • Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • ΟΧΙ στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που από κάθε άποψη είναι ακατάλληλος χώρος, ένα σχέδιο παράλογο τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική πλευρά. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ, Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
  • Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ