Ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ. 16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax 210 9939900 Κινητό 6980 602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

ΑΘΗΝΑ 19-2-2020    

 ΑΡ. ΠΡΩΤ.009                                                                                                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ

Ξέρουμε πολύ καλά ότι στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ το σύνθημα “χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” προκαλεί αλλεργία… φαίνεται λοιπόν πως αποφάσισαν να καλέσουν όλα τα αφεντικά τους, τον πρωθυπουργό,  τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αστυνομία και τα ΜΑΤ για να κάνουν “συνέδριο” λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο “ΑΠΟΛΛΩΝ” στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της.

Τους καταλαβαίνουμε, γνωρίζουν καλά ότι αν γίνει συνέδριο θα ξεμπροστιαστούν, θα μάθουμε για τις νοθείες τους, για τους εργοδότες που τους βαφτίζουν εργαζόμενους, για τα σωματεία σφραγίδες που στήνονται σε μια νύχτα. Η εργατική τάξη της χώρας μας τους ξέρει καλά. Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια πάνε χέρι χέρι με τις κυβερνήσεις, την ευρωπαϊκή ένωση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων με όλους τους κηφήνες βάζοντας την υπογραφή τους για να πετσοκοπούνε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων. Το ότι δεν ανακοίνωσαν ότι καλούν και το μεγάλο αφεντικό τους, τον ΣΕΒ, μόνο ως παράληψη που θα διορθωθεί άμεσα μπορεί να εκληφθεί.

Κράτος, εργοδοσία και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ ξεκίνησαν ήδη κατευθυνόμενη εκστρατεία συκοφαντίας και παραπληροφόρησης. Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στο σχεδιασμό τους για Ασφαλιστικό με βάση τους 3 πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, απέδειξαν ότι η προσπάθεια τους να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς δεν έχει καμία τύχη. Ένα είναι το βέβαιο. Την Τρίτη Μητσοτάκης, Χρυσοχοϊδης, Παναγόπουλος, Κουτσούκης, Βασιλόπουλος και ο κατασταλτικός μηχανισμός τους θα βρουν απέναντί τους χιλιάδες εργάτες, αυτούς που οι πολιτικές που συμφωνούνε, καταστρέφουν τις ζωές τους. Τους το λέμε για να μην μας πουν πως δεν το διάβασαν πάλι όπως το μνημόνιο.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτών που οι εργαζόμενοι αποκαλούν συνδικαλιστική μαφία αλλά και την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων. Να πάρουν αποφάσεις με κάθε τρόπο, με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, για να διαδηλώσουν όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στη σήψη, στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων.

Τώρα να γίνει γνήσιο συνεδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους, εργοδοσία και αστυνομία

Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ