Ανακοινώσεις των αιρετών της Α.Σ.Ε Π.Ε. στη Β’ Αθήνας

Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε Π.Ε. στη Β’ Αθήνας για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών δασκάλων Παράλληλης Στήριξης

Η ΑΣΕ καταγγέλλει τη διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων αναπληρωτών στη «βιαστική» προσπάθεια της διοίκησης να λειτουργήσει άμεσα όλες τις σχολικές μονάδες στα πλαίσια της κανονικότητας.

Με βάση το ζήτημα που προέκυψε με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, οι  αιρετοί του ΠΑΜΕ απαίτησαν να γίνει η διαδικασία από την αρχή. Συγκεκριμένα ζήτησαν να ανακληθούν οι τοποθετήσεις που έγιναν, να ανακοινωθούν πάλι όλα τα κενά και τότε οι συνάδελφοι αναπληρωτές να υποβάλλουν ξανά τη δήλωση των σχολείων, έτσι ώστε να διορθωθούν τα λάθη που είχαν γίνει στον πίνακα που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.   Χρειάζεται να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών πραγματοποιούνται με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης. Οι αιρετοί δεν μπορούν να παρέμβουν στη διαδικασία αυτή, απλώς ελέγχουν στη συνέχεια αν έγιναν σωστά οι τοποθετήσεις.

Ως Α.Σ.Ε ζητάμε να δοθεί πλήρης εικόνα των κενών που καλούνται να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί και να τηρείται η σειρά στη διαδικασία τοποθετήσεων.

Απαιτούμε η δήλωση και η τοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών να γίνει με πλήρη διαφάνεια και με βάση τα  νόμιμα κριτήρια και να μην καταστρατηγηθούν τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση.

Παρασκευή 13/9/2019

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β΄ Αθήνας (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (τακτικός αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ)
τηλ.6949665631
Email: sardelis65@yahoo.gr
ΛΙΑΚΟΥ  ΝΤΙΑΝΑ (αναπληρωματική αιρετή)   τηλ. 6944797461
Email: dianaliakou@gmail.com

 

Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε  ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας       15/9/2019

Συναδέλφισσες αναπληρώτριες και συνάδελφοι αναπληρωτές

Σας καλωσορίζουμε στη Β΄Αθήνας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στα σχολεία που θα αναλάβετε υπηρεσία. Ακόμα μια σχολική χρονιά αρχίζει και σας βρίσκει πάλι αδιόριστους, να αναπληρώνετε  εκπαιδευτικές  ανάγκες  χρόνων για τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις προτιμούν να τις  μπαλώνουν, χωρίς φυσικά να τις καλύπτουν  όλες, με  γνώμονα  πάντα την εξοικονόμηση πόρων και  την εργασιακή σας ομηρία.  Ταυτόχρονα και σε τοπικό επίπεδο κάθε φορά δε λείπουν ένα σωρό προβλήματα μέχρι την οριστική σας τοποθέτηση, όπως «λάθη» και «παραλείψεις» στην ανάρτηση των κενών, συνεχείς  ανακοινοποιήσεις τοποθετήσεων….. και πάει λέγοντας.

Καταγγέλλουμε σε όλους  τους συναδέλφους ότι η διαχρονική αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας αλλά  και η τακτική της  Διοίκησης της Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που:

-Δεν δόθηκε πλήρης εικόνα των πραγματικών κενών των σχολείων (τα κενά που ανακοινώθηκαν αντιστοιχούσαν στον αριθμό των εκπαιδευτικών που είχαν στη διάθεσή τους για πρόσληψη) Οι αιρετοί της ΑΣΕ ζητήσαμε ο υπολογισμός των κενών να γίνει σύμφωνα με το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος: 15 μαθητές στο νηπιαγωγείο και στην Α και Β τάξη του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες (Γ-Δ-Ε-ΣΤ). Για το λόγο αυτό και δεν υπογράψαμε τα κενά και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων.

-Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών έγιναν (μόλις χθες) με απόφαση-πράξη του Διευθυντή και όχι με πράξεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα του σ.κ. και μάλιστα ύστερα από μεγάλη τους ταλαιπωρία.

-Δεν ικανοποιήθηκαν οι αποσπάσεις από τη γενική στην ειδική αγωγή (εντός του ΠΥΣΠΕ).

-Πρόβλημα προκύπτει με τη συμπλήρωση ωραρίου των  εκπαιδευτικών  των ειδικοτήτων, όπου γίνεται και σε σχολικές μονάδες εκτός του Δήμου του σχολείου που κατέχουν οργανική θέση.

-Τα τμήματα των νηπιαγωγείων δεν χωρίστηκαν σύμφωνα με το νόμο με βάση τον αριθμό 22, αλλά ανέρχονται στα 25 και μάλιστα κάτω από πρωτοφανείς πιέσεις  προς τις νηπιαγωγούς για το «στήσιμο» των παραρτημάτων ή για τις οικοδομικές εργασίες  των νηπιαγωγείων τους στους δήμους που εφαρμόζεται η Δίχρονη Π.Α. χωρίς χρηματοδότηση.

Καλούμε τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους στις περιοχές που τοποθετήθηκαν να διεκδικήσουν τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα τους.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β΄ Αθήνας (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (τακτικός αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ) τηλ.6949665631    Email: sardelis65@yahoo.gr
ΛΙΑΚΟΥ  ΝΤΙΑΝΑ (αναπληρωματική αιρετή)   τηλ. 6944797461  Email: dianaliakou@gmail.com

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ