Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Με μεγάλη λύπη ενημερωθήκαμε από τη συνδικαλιστική παράταξη του ΑΣΕ εκπαιδευτικών-ΠΑΜΕ του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» για το νόημα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η ιστορική ανατροπή των διχαστικών επιχειρημάτων είναι κάτι απλό αρκεί να κοιτάζει κανείς με τρόπο αντικειμενικό το παρελθόν και όχι με ορολογία που παραπέμπει σε άλλες ξεπερασμένες και μονολιθικές απόψεις. Μάλλον κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και πως τις ερμηνείες τους τις έχει ξεπεράσει η ίδια η ιστορική πραγματικότητα. Το Έπος του ’40 βασίζεται στη σύμπνοια ολόκληρου του λαού και ΟΧΙ σε διχαστικές λογικές που αγγίζουν πλέον τα όρια της γραφικότητας. Είναι μια επέτειος αντίστασης ενάντια στις βλέψεις ενός παράφρονα ηγέτη και ΟΧΙ η επέτειος του εμφυλίου που έφερε περισσότερα θύματα από τον ίδιο τον πόλεμο ενάντια στον εχθρό. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί από τους θεσμούς της υπευθυνότητα και ΟΧΙ να μεταφέρουν στο μέλλον τα λάθη του παρελθόντος.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως σε σχολείο της περιοχής μας (4ο Δ.Σ Νέας Ιωνίας), δε μπορούμε να αντιληφθούμε το νόημα και το μένος της ανακοίνωσης της πλειοψηφούσας παράταξης του συλλόγου μας. Όταν σε μια ανθρώπινη επίσκεψη μιας υπουργού, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με άμεση και ειλικρινή επικοινωνία με το διευθυντή, το σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές του σχολείου, παρουσία του διευθυντή εκπαίδευσης και της δημάρχου, κάποιοι θα ήθελαν να το δουν σαν μια ευκαιρία για εκμετάλλευση και συνωμοσιολογική αξιοποίηση, τότε πραγματικά έχουμε ξεφύγει από τα όρια του συνδικαλιστικού λόγου και έχουμε περάσει σε στενές κομματικές σκοπιμότητες. Την ίδια θέση η ΔΑΚΕ θα κρατούσε στην επίσκεψη οποιουδήποτε θεσμικού προσώπου που θα ερχόταν σε άμεση επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τέλος η ΔΑΚΕ ΠΕ του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” οφείλει για μια ακόμη φορά να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι στις περισσότερες ανακοινώσεις του συλλόγου εκφράζει την αντίθεσή της, δίχως όμως αυτό να φαίνεται στην τελική ανακοίνωση που εκδίδεται, καθώς επίσης θεωρεί αντικαταστατικά τα πολλαπλά και μονομερή καλέσματα των συναδέλφων στους τόπους συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και όχι της ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ που αποτελεί το επίσημο όργανο έκφρασης του συλλόγου μας. Οι αποφάσεις πρέπει να  σταματήσουν να παίρνονται στα υπόγεια του Περισσού…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΔΑΚΕ του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ