Αντιπλημμυρικά έργα στη Ριζούπολη – Νίκη των πολιτών της περιοχής

Αυτή η νίκη είναι των πολιτών της Ριζούπολης!

Εχθές λάβαμε έγγραφο-επιστολή από την προϊσταμένη της Δ/νσης Οδοποιίας του Δήμου Αθηναίων με την οποία μας ενημερώνει ότι η μελέτη με τίτλο «Μελέτη για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στη Λεωφ. Ηρακλείου μεταξύ των οδών Ερμωνάσσης & Αγ. Αναστασίας στην περιοχή της Ριζούπολης Δ. Αθηναίων» έχει προϋπολογιστεί για 115.000 ευρώ, εγκρίθηκε από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και βρίσκεται στο στάδιο της «σύνταξης των τευχών δημοπράτησης» του έργου.

Πρόκειται προφανέστατα για μεγάλη νίκη και δικαίωση των πολύχρονων αγώνων των «Πολιτών της Ριζούπολης». Και αυτό το τονίζουμε γιατί ίσως βρεθούν πολλοί μεγαλόσχημοι κομματάρχες, τοπικοί και δημοτικοί παράγοντες και λοιποί καλοθελητές που θα επιχειρήσουν να την καρπωθούν διαδίδοντας ότι η επιτυχής έκβαση οφείλεται τάχα στη δική τους μεσολάβηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και πριν από ένα έτος η αντιμετώπιση του Δήμαρχου, του αρμόδιου Αντιδήμαρχου (που παραμένει αντιδήμαρχος παρά την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής) και των προϊσταμένων των αρμόδιων Διευθύνσεων του Δήμου Αθηναίων (που επίσης παραμένουν στις θέσεις τους) ήταν στο φάσμα μεταξύ πλήρους αδιαφορίας, ειρωνείας, απόπειρας αποπροσανατολισμού και υποβάθμισης του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα ονόματα και οι υπογραφές που παρατίθενται στο έγγραφο ανήκουν σε ανθρώπους που επί χρόνια σθεναρά εναντιώνονταν στην πραγματοποίηση της μελέτης.

Μας έλεγαν ότι «το πρόβλημα δεν είναι και τόσο σοβαρό», ή ότι δεν «είναι αρμοδιότητα του Δήμου», ή ότι «τα νερά έρχονται από τη Ν. Ιωνία» και ένα σωρό αστειότητες και υπεκφυγές για να αποφύγουν να κάνουν το καθήκον τους. Χρειάστηκαν δεκάδες δικά μας υπομνήματα, πάρα πολλές επαφές και αυτοψίες, κάτω πάντα από τη δική μας πίεση, παραστάσεις σε συνεδριάσεις Κοινοτικών και Δημοτικών Συμβουλίων, συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο μετά από κάθε περιστατικό, επίμονες παρεμβάσεις σε Υπουργεία, Εισαγγελείς και Συνήγορο του Πολίτη για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η οριστική λύση του ζητήματος δεν είναι κατά κανέναν τρόπο εξασφαλισμένη. Τίποτε δεν μας βεβαιώνει ότι πράγματι θα πραγματοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα. Ωστόσο, δικαιούμαστε να νιώθουμε δικαιωμένοι, έστω και για αυτό το πρώτο βήμα: τη δημοπράτηση της μελέτης.

Να το τονίσουμε για άλλη μία φορά: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει ότι μόνο με επίμονη, μαχητική διεκδίκηση όλων των Ριζουπολιτών το πρόβλημα μπήκε επιτέλους σε πορεία επίλυσης. Και αυτό δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και στους αγώνες μας αναφορικά με όλα τα άλλα ζητήματα που διεκδικούμε για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στη γειτονιά μας. Όλοι μαζί ενωμένοι και ανυποχώρητοι πετυχαίνουμε νίκες. Έτσι θα συνεχίσουμε.

3 Οκτωβρίου 2019
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Πολίτες της Ριζούπολης»

(το post, όπως αναρτήθηκε στο facebook)

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ