Αντιπολίτευση: Επικοινωνιακό τέχνασμα η πρόσκληση της κας Θωμαΐδου

Χθες, τρεις δημοτικές παρατάξεις της Νέας Ιωνίας («Δημιουργία Αλληλεγγύη», «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», «Ιωνία Νέα Άποψη-21ος αιώνας») απέστειλαν κοινό αίτημα για δια ζώσης σύγκληση δημοτικού συμβουλίου.
Σήμερα, ήρθε η απάντηση της Δημάρχου κας Θωμαΐδου, την οποία αποκαλούν επικοινωνιακό τέχνασμα.

           

Νέα Ιωνία 01/10/2020

 Προς Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

Κοιν. : Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απάντησή μας στην πρόσκληση – υπεκφυγή της κας Δημάρχου

Το χθεσινό κάλεσμα της κας Δημάρχου στους επικεφαλής (που ακολουθεί) είναι προφανώς εκτός θέματος και προϊόν πανικού. Ένα απλό επικοινωνιακό τέχνασμα μπροστά στην πίεση της Αντιπολίτευσης για ουσιαστικό διάλογο.

Σας παραθέτουμε την σχετική πρόσκλησή της προς τους επικεφαλής, που καμία σχέση δεν έχει με την απαίτηση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

Από: Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ν. Ιωνίας

Σας καλούμε την Παρασκευή 2/10/2020 στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για ενημέρωση για την κατάσταση στην παιδεία και για τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορονοϊό.

Η Δήμαρχος
Δέσποινα Θωμαΐδου


Η απάντησή μας

Το τελευταίο διάστημα όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ζητήσαμε επανειλημμένα την άμεση σύγκληση  του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αναπτύξουμε τα πολλά και φλέγοντα ζητήματα που εκκρεμούν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Αφορούν  στα σχολεία, στους μαθητές και στην θωράκιση της υγείας όλων των συμπολιτών μας από την πανδημία.

Αφορούν στα μέτρα που θα ενισχύσουν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της πόλης μας.

Η χθεσινή απάντηση της Δημάρχου ήταν απλώς όψιμη κλήση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων το βράδυ της Παρασκευής, δήθεν για να ενημερώσει σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει στα σχολεία. Η κίνηση αυτή ασφαλώς είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δεν απαντάει στα αιτήματά μας για σοβαρή συζήτηση θεμάτων και λήψη δεσμευτικών αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που αποτελεί το ανώτερο θεσμικά όργανο του Δήμου μας.

Ξέρει ότι πρωτοβουλία για συνάντηση με τους επικεφαλής έπρεπε να έχει παρθεί αν όχι από τον Ιούλιο τουλάχιστον τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη μια και το όργανο αυτό είναι σημαντικότατο αλλά  άτυπο. Τώρα είναι η ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις λήψης δεσμευτικών αποφάσεων για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας άμεσα.

Η Δήμαρχος συνεχίζει να μας εμπαίζει.

Ζητάμε για μία ακόμη φορά δημοσίως, άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα και ζητούν επιτακτικά λύσεις.   

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να τείνει ευήκοα ώτα, ιδίως στους μαθητές της πόλης που ζουν μία δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Την καλούμε για μία ακόμη φορά να σεβαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα των σχολείων και στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. 

Οι επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων 
“Δημιουργία Αλληλεγγύη” – Παναγιώτης Μανούρης
“Ενότητα για τη Ν. Ιωνία” – Ηρακλής Γκότσης
“Ιωνία η πόλη μας – 21ος Αιώνας” – Νίκος Κουκουλάρης 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ